Всички имаме коли, нали ?
nnikbg - специалист
Преди известно време ми се повреди ел. усилвателя на волана. Колата е Аурис 2008 на 45000 км.
На диагностиката показа грешка 1554. От сервиза ми предложиха нов блок за управление на цена 1400 лв или от морга на цена 600 лв.
Проблема се оказа елементарен - нагоряло реле което се намира в блока за управление.

Много ми помогна това http://autocommunity.ucoz.com/forum/6-80-1 всичко е обяснено подробно.
kozl - майстор
То темата си е за Тойота форум. А проблема не е елементарен. По скоро начина на мислене става все по - елементарен. Много по - лесно е да се заменят модули, отколкото да се ремонтират. Пък и търговията цъфти. Колко струва релето :? , друго е нали?
Трудът за смяна на реле, дори и двоен да е, пак не може да се равни с цената на блока. После има и друга, тарикатска типично нашенска причина. Като оставиш повредения блок, колко ще му струва ремонта, ако цената за втора употреба е 600 лв?
nnikbg - специалист
Темата я има и в Тойота форума Пуснах темата тук , все пак е направи сам форум.
Въпросното реле струва 7,50 лв - най - обикновено автомобилно реле . Като всяко реле и то си има живот - контактите нагарят или залепват.

Тема "Тойота - проблем с ел. усилвателя на волана" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: