Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте на всички,искам да попитам един въпрос
Помагам на братми прави една баня,апартамента е панелка,банята се прави от кнауф,интерисува ме понеже сме пуснали вик ппр тръби и накрая имат стенни колена и сме ги хванали за панела,кога се слагат удължителите примерно за мифката примерно казанчето както и за батерията за душа,преди да затворим кнауфа или може и след това,някъде около 5-6см ще трябват да са.или накрая като се сложат и плочките?
ceco_144 - специалист
Здравей
преди две години правих и аз ремонт на банята в панелка, но тогава нямах проблем. Тази година в къщата правих нова баня, там използвах тези удължители. Моето мнение е, че трябва да затвориш и да налепиш плочките. Чак тогава да слагаш тези удължители, като използваш калчища /моето мнение е че с тях става много по здраво. Ако някога ти се наложи да сваляш s-образите, няма да има опасност и удължителите да се развият/. Така като вече са налепени плочките ще знаеш с точност какви удължители ще ти трябват. Удължителите от страната с резбата във вътрешният отвор са с шестограм и монтажа им е лесен /само гледайте отворите да са чисти - да няма лепило, фугираща смес, така няма да пречи на навиването/.

Това е моето мнение. Дано съм ти помогнал, но и други хора да си кажат мнението. Така ще си сигурен, кое е правилно :partyman:
jekasus - майстор
Удължители се слагат преди плочките, а още по-добре преди слагането на картона върху конструкцията(да си сигурен за да няма течове). Дължината се определя така - от ппр-прехода до лицевата част на картона + дебелината на плочката, в душевата част дополнително се хидроизолира със парче лента за хидроизолация с изрязан отвор за удължителя.
Всеки път като избегна този вариант, все имам някакви излишни проблеми :-D
chapara - майстор
Както каза Джеки може да се сметне дължината, навиване с калчища-добре, хидроизолация-също добре преди плочките. Аз бих препоръчал и монтиране на стара батерия за центроване на удължителите, 24-часова водна проба и замазване със силен циментов разтвор за фиксация и след това монтаж на картона. В зоната на монтаж на мивка и други тежки окачвания може да се навие примерно в профилите под картона парчета ходрофобен(кофражен) шперплат, за който после се закрепва мивката с крепежни елементи за монтаж. По този начин са монтирани доста тежки мивки в магазини(няма да споменавам кои) и седят вече десет години без признаци на никакви дефекти. Също така ако разстоянието е малко може на тези места да се измаже до горния ръб на профила в зоната на монтажите и после да се монтира картона.
GROHE Bs - специалист
А пък аз бих препоръчал използването на колена за гипсокартон.Това е най-грамотното решение,макар че е малко по-трудно за изпълнение когато картона идва вместо мазилка.

Тема "За удължители за смесители" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: