Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
silent - майстор
Здравейте, имам външна тераса 60кв.м. Терасата е бетонна плоча върху която има мозайка. Тази зима се отчупи от едната страна водообиращия ръб и намокри цялата стена . Изкъртих стария и направих нов ръб от мозайка и цимент. За съжаление обаче въпреки че има улуци при тези дъждове протече по две от стените отвън на няколко места, включително и се появиха петна от влага в стаята под терасата. Изшкурих с флекса плочата и се оказа че има микропукнатина на мястото на свързването между новия ръб и плочата въпреки че ползвах Бороконтакт. Горе на плочата мозайката има пукнатини и на някои места и е възможно да тече под мозайката и да избива на друго място в плочата отдолу. Какво ще ми препоръчате да хидроизолирам пукантините и евентуално от къде бих могъл да закупя препарата? Става въпрос за София.
Закупил съм гранитогрес за слагане но на този етап не зная кога ще се поставя може и догодина. От друга страна искам да обработя само пукнатините защото нямам течове в помещенията отдолу. Имам избило само отпред на козирката от към страната на новия водобранен ръб и пак от към него там където стената се мокри отвън има петно и от вътре. На други места в помещенията няма влага. А и пък не искам да ми тече по стените защото това лято слагах хироизолация с нова мазилка.
nanko - специалист
От описанието не става много ясно къде и как тече. Но мога да ти кажа, че мозайката не е хидроизолация, за това и да напълниш пукнатината, проблема ще си остане.

Ако теча ти е на тавана (под терасата), най-вероятно ще се наложи да махнеш цялата настилка за да се види къде е нарушена хидроизолацията.
silent - майстор
Ми не знам...няма хидроизолация ....навремето така са правили мозайка и не е текло...минава през пукнатините минава под мозайката и избива на едно място в стаята....терасата няма дренаж ...вали и се стича в улуците ....отстрани по цялата дължина има водообиращ или водосборен ръб така че да не се олива водата по стената а да капе в улука...от едната страна се беше отлепил и аз наново го отлях с мозайка и цимент..има пукнатина между плочата и новия ръб....и подозирам че от там влиза и се стича по стената...

Тема "Хироизолация на пукнатини в мозайка върху плоча на в.тераса." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: