Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
goodkat - специалист
Здравейте.

Скоро ми се наложи да купувам нова пералня, защото програматорът на старата изгоря. Проблемът е в мрежата. Понякога се случва напрежението да пада до 190 волта или да качва на 240. Има един UPS в къщата, който понякога преревава заради тази работа, но техниката, която е вързана към него до сега не е страдала - значи работи.

Та въпросът ми е - UPS ли да и взема или стабилизатор за напрежение? Питах майстора на пералнята и той ми каза, че консумира към 2.2 киловата при пълно натоварване. UPS 3000VA би трябвало да ми свърши идеална работа.

Ще съм благодарен на отговори от хора, които са имали моя проблем и са го решили по един от тези методи или някой друг.

Благодаря предварително.
mendi - напреднал
В същност номинала е 230 волта, а допустимото отклонение - +/- 10%.
А този юпс не е ли на цена колкото горе долу на 2 средно статистически перални? Пък и той старее. Горе долу ще ти изкара колкото е гаранцията и на пералнята.
Ако ставаше въпрос за сървъри или някоя ценна капризна техника да, ама да дадеш 1000 лева да пази нещо дето струва 500 е малко безмислено.
goodkat - специалист
Аз UPS 3kVA ще намеря за под 150 лв. Ще дам още толкова за батерии за него.
Вече 2ра пералня губим от мрежата. Тази е с 2 год. гаранция и не искам изобщо да си мисля, че може да и се случи нещо.

Та .. някои слагал ли си е UPS на пералнята?
VLADO66 - майстор
Ако не е с чиста синусоида ще стане олеле :wink:
goodkat - специалист
hidrazin написа:
http://www.joiven-eshop.com/product/680 ... rezha.html
:partyman:
Туй нещо убива захранването при пад или завишение над допустимото, нали тъй? Само дето аз искам дори да има пренапрежение или съответно спад на напрежението, пералнята да продължи да работи и да не усети ебавката.

Клоня към UPS, ще започна да търся такъв.
hidrazin - майстор
Колко време трябва да издържи?
todortv - майстор
Какво им изгаря на пералните?
goodkat - специалист
И на двете сменени перални в диапазон от 10 години (последната изкара 9, а първата 3) им заминаха програматорите. За първата не можа да се намери, за последната искаха колкото за нова пералня.

UPS-а не трябва да държи много време, предполагам, че при пълна консумация на 2 кВа ще изтрае 20тина минути с неговите си батерии (няма да се налага да се добавя външна). Това ще е напълно достатъчно на перящия да се досети, че токът няма да се върне скоро и да я спре. Дългото издържане не е главна цел. Целта е да се предпази от опасни спадове и пикове на напрежение.
ivanovbg - майстор
Стават нещата лесно с маломощен стабилизатор само на захранването на програматора. В гаранция ли изгаря или след това? Втората не беше ли с електронен програматор? Ако е с електронен не ми се струва да е от захранването - по скоро е бил боклучав. Не си казал нищо за марките, или да хвърляме боб? Перла05 и индезит :lol:
И кво се косиш - гледай положително на нещата. От новото е по хубаво само чуждото. Радвай се на новата :wink:

Тема "UPS или стабилизатор за пералня?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: