• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
npelov - специалист
Трябва ми инвертор, който да ползвам в колата. Ще го ползвам предимно за инструменти - ъглошлайф, зеге и т.н. Инструментите ми са под 1000W, но ако има малко резерв няма да е зле. Включих ъглошлайфа (макита) в един ватметър за да видя фактора на мощността - показва 1. Не знам под товар как ще е. Според мен 1500Wще стигнат. Единственото ми притеснение е модифицирана синусуида ще свърши ли работа за двигатели? Ако имате наблюдения за не-толкова скъпи инвертори (китайски) - споделете.
MamaMy - майстор
Нали си представяш за 80 и нещо ампера ток какви кабели ще трябват от акумулатора до инвертора? Ха сега виж тези които дават оригинално и разбери истинската мощност на инвертора. Тези ватове китайците ги нямат за нищо. Раздават ги като касетофон на битака. :-D
pansim - майстор
Колега, за 1500 вата РЕАЛНИ си трябва сериозна машинка /инвертор/
За съжаление не съм записал модела на един който скоро ремонтирах - много сериозно направен и държи яко натоварване...беше нещо доста голямо с два вентилатора, може би около 40 см дължина.
Не се лъжи по миниатюрни кутиики на смешна цена с обещаващи надписи. Това мога да те посъветвам.
А това че няма да е синусоида на изхода на колекторния двигател /бормашина, ъглошлайф/ въобщр не му пречи.
Успех в избора.
hidrazin - майстор
stoian64 написа:
http://elektronikabg.com/product/101/in ... izhod.html
Аха. Ще стане. Поредната китайщина. Тва ако извади с ъглошлайф повече от 1000W....
Пък и питането е безсмислено. След отрязан един винкел 40x40x3 и е до там. Ако въобще го отреже де.
:partyman:
npelov - специалист
Вижте сега. Трябва ми пикова мощност 1500 вата. ъглошлайвчето ми на празен ход харчи 300-350 вата. Като го натовариш едва ли минава повече от 400-450 средна мощност. Дрелката и тя толкова. Не съм мерил зегето, но аз го ползвам на 4-та степен от 6 макс и не работи на пълна мощност. Според мен всичко дето може да държи средна мощност 500 вата става. А и мога да ползвам кабели за стартов ток за да намаля загубите. А и не става въпрос за 8 часа работа а ако се наложи да резна нещо или да ожуля малко ръжда.
kuger - майстор
Що не си вземеш генераторче за 200 лв.? 600w 160 лв.
bigdragon - майстор
hidrazin написа:
stoian64 написа:
http://elektronikabg.com/product/101/in ... izhod.html
Аха. Ще стане. Поредната китайщина. Тва ако извади с ъглошлайф повече от 1000W....
Пък и питането е безсмислено. След отрязан един винкел 40x40x3 и е до там. Ако въобще го отреже де.
:partyman:
+1
Инвертор 2000W 12V вход 220 / 240V изход
вход: DCV 10-15V (12V)
изход: 220V/ 50Hz
Модифицирана синусоида
защита: от късо съединение
аларма: 10.5±0.5V (12V) изтoщен акумулатор
10±0.5V (12V) изключване на инвертора
15.5±0.5V (12V) изключване на инвертора
термозащита: изключва при 60 ± 50°C
предпазител: 35A (12V)
Някой лъже или не може да смята...
Над 400W ще изгори "бушона"...
npelov - специалист
bigdragon написа:
Някой лъже или не може да смята...
Над 400W ще изгори "бушона"...
Пък и за тези пари има подобен с пълна синусоида:
http://www.chepakov.com/prices_bg_grafica.pdf#page=7
(само дето е 350, а не 400)

Явно няма много хора с опит в китайските инвертори. Аз много си уважавам китайците, но човек трябва да знае какво купува. Иначе става .. 35Ах12 волта перпетуум мобиле.
npelov - специалист
kuger написа:
Що не си вземеш генераторче за 200 лв.? 600w 160 лв.
Защото е голямо. Но беше едно от решенията. Проблема е, че като отида да отрежа нещо после най-вероятно ще трябва да го натоваря.

Иначе със сигурност ще е по-ефективно отколкото двигателя на колата :)
Последна промяна от npelov на ср ное 05, 2014 10:40 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "Инвертор 12->220В" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: