От мобилни телефони до цифрови камери
den_zuk - помощник
Попадна ми така да се каже без пари тази 20-ка, обаче има проблем, до който не мога още да стигна. Когато закача монитора към мрежата, се включва незабавно, седи през цялото време на power-save mode, диода свети без да гасне,лилаво, бутона On/Off не играе изобщо. Все едно е окъсен. Няма никакъв сигнал към VGA-та, тоест монитора е тъмен - баш Сони Бляк :). При опит да резетна през бутоните на панела (клавишна комбинация), явно същото сработва, монитора минава в ON, диода светва синьо, чипа вероятно прегрява (на пипане) и монитора сам си прави шът-даун.
PSU-то на монитора осигурява всичките захранващи напрежения, флуктуациите са в рамките на 1-2%.
Бушоните са наред. На контролните точки по mainboarda откривам всички управляващи напрежения (3.3, 5, 12) без в една точка 1.8V. Бутоните по панела работят, електрически погледнато.
"Мозъка" не подава към инвертора, респективно подсветката сигнал. И то никакъв, подадох 3.3 към управляващата на подсветката от единия от power invertor-ите и тя запали. Според мен и чипа грее малко повече отколкото трябва. Въпроса ми е - дали чипа е чао? Нова платка ляга на 18 долара. Струва ли си да търся проблема в тази?
MamaMy - майстор
Почерняла лампа в края

Тема "Монитор ViewSonic VG2021m" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: