Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
dadko - майстор
Вчера вечерта жената ме извика и казва- на пералнята й изтекоха водите. :shock:
Спряла я на пауза и попила водата- била много!!! Колко много- я питам?- ами цял литър или два... ;-)
Пуснах я да си продължи програмата- не тече повече.
Пералнята е гаранционна, на около година и нещо.
Да търся ли откъде вероятно е протекло или да търся гаранционния сервиз? И- от къде е най-вероятно да е избила тая вода?
8180 - майстор
Ако това изобщо е "статистика" от 2 опита - при мен най-вероятно се оказва маркуч - между казана и помпата.
Ако много те "сърби", може би преглед отдолу ще ти подскаже без разглобяване и загуба на гаранция.
Както го описваш, обаче,
dadko написа:
Пуснах я да си продължи програмата- не тече повече.
е странно.
jordanvass - майстор
Огледай си маркуча, дето отвежда мръсната вода - да не ти прелива от снадката с канализацията. При мен маркучът беше слезнал много ниско долу в тръбата, опрял в дъното в едно коляно и запушил пътя на водата. И веднъж прелива, веднъж не прелива...
dadko - майстор
Мда, възможно е това- ще погледна- не се сетих за този вариант. Благодаря за съвета. Подвръзването към мръсния канал го реших, като на тръбата Ф50 от мивката- сложих една "утка" и едно гумено уплутнение... Има вероятност маркуча от пералнята да се е опрял в дъното на У-то.
iivanov - майстор
Виж да не ти е задръстена ваничката , дето слагаш праха за пране.
dadko - майстор
Не е задръстена ваничката- няма от какво. Жената ползва течен перилен препарат.
След инцидента пусна още три перални и засега няма никакъв теч. Което и на мен ми е странно. Не знам как да си го обясня. А там, където се зауства в канализацията- също няма проблем.
ESPACE - майстор
Моята така ту пусне вода, след това няколко пранета няма. Оказа се от маркуча между ваничката за прах и казана откъм казана беше проблема. Течеше само при центрофуга. Само дето твоята е гаранционна и е странно за толкова нова пералня.
lyubohar - майстор
А вярваш ли на жената? :lol:
Аз на мойта-не.
Постоянно под пералнята е мокро,заради кафеварката,която пълни неконтролируемо.
mitko64 - майстор
То е трудно да гадаеш, ако не поразглобиш и надникнеш.Щом е имало теч, вероятно е оставил следи, та може да се ориентираш. Но щом е в гаранция, по- добре си пери и ако стане нещо, им досаждай. Аз какви неволи имах, научих наизуст моето Горене. Извън гаранционно кожи дерат.
kuger - майстор
dadko написа:
Вчера вечерта жената ме извика и казва- на пералнята й изтекоха водите. :shock:
Ще ражда! :-D
Сега сериозно! Оглеждаш водните снадки. Оглеждаш филтъра /ако го има/. Оглеждаш помпата /ще има следи от вода, ако е текла/.
Не на последно място - изпитваш жената за инструкцията при работа с това съоръжение
Последно, плюеш на всичко, даваш газ на пералнята и чакаш. Дето е текло..... и т.н., знаеш. После го набиваш на гаранционните.

Тема "Пералнята протече" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: