Всички имаме коли, нали ?
gogyto - специалист
Здравейте колеги.
Тези дни ми попадна едно стартерно устройство за автомобил с компресор, втора употреба, като цяло изобщо не-ползвано.
И по конкретно ето това:

Изображение

Обаче в комплекта освен зарядното което се вкарва към запалката има и такова на 220V, като на него пише изходна мощност 9V?? 1000mA. Не се връзва логически и предполагам трябва да е 12V 1000mA, и държа да го подменя по книга както си е.
Понеже комплекта е от Англия и оригиналното зарядно предполагам е било 3-ка щепсел за тамошният стандарт, та това е било неудачно подменено със сегашното опоменато от мен по горе.
Питането ми някой ако има подобно устройство от вас да ми каже какво зарядно да търся 12V 1000mA ли трябва да бъде или някакво друго по спецификации.
Също така ме интересува акумулаторната батерия 12V 12Ah ли е, понеже предния собственик каза че е била с такива параметри, но от времето се е скапала от стоене и я е изхвърлил.
Търсих из интернет но не можах да намеря конкретно информация за комплектовката на този уред.
В "Карфур" имаха подобни преди 2-3 седмици за по 120лв на промоция, но днес като ходих видях , че не е останала нито една бройка.
Предварително благодаря на отзовалите се.
rado_ev - специалист
Привет! Това устройство за какво ще го използваш. Ако е за помощ при запалване, не разчитай на него. Най-много да ти трябва компресора и то за гуми на велосипед. :) На работа се подмята едно такова подобно. Утре, ако ми остане време ще го отворя и ще го снимам какво представлява вътре. После ти сам ще си прецениш колко полезен уред ще ти бъде. :partyman:
gogyto - специалист
rado_ev написа:
Привет! Това устройство за какво ще го използваш. Ако е за помощ при запалване, не разчитай на него. Най-много да ти трябва компресора и то за гуми на велосипед. :) На работа се подмята едно такова подобно. Утре, ако ми остане време ще го отворя и ще го снимам какво представлява вътре. После ти сам ще си прецениш колко полезен уред ще ти бъде. :partyman:
Чел съм тук таме из интернет че вършат работа, пък какъв компресор пластмасов китайски имам за 10лв съм го купувал, а колко гуми е напомпил кой ли не ме е викал.
Малко бавно но върши работа, та надявам се и това устройство ще я свърши.
И все пак виж какво пише на зарядното 220V , и амперчасовете на батерията това ми е дерта за сега, пък после ще видим на бойното поле как ще е. :lol:
miroton - майстор
Ето ти акумулатора http://elimex.bg/product/61308/akumulat ... ah-hq.html марковите струват с 40-50% отгоре.
gogyto - специалист
miroton написа:
Ето ти акумулатора http://elimex.bg/product/61308/akumulat ... ah-hq.html марковите струват с 40-50% отгоре.
Колега знам ги акумулаторите имам юпс-и в нас.Освен това трябва да е с болтове захващането от тези за мотори които са.
Интересува ме колко ампера е за моята машинка, че всички са с различни гледам.
И ампеража на зарядното което съм сигурен трябва да е 12V-14V ако ще служи и за зарядно както по принцип го дават.
miroton - майстор
Минимум 16в 3-4А,но това устройство за нищо не става ако е кат другите дето съм ги виждал.
Най добре е някои които разбира да го отвори и да ти каже за какво става въпрос.
:partyman: Така много мнения ще прочетеш.
gogyto - специалист
miroton написа:
Минимум 16в 3-4А,но това устройство за нищо не става ако е кат другите дето съм ги виждал.
Най добре е някои които разбира да го отвори и да ти каже за какво става въпрос.
:partyman: Така много мнения ще прочетеш.
To 16V най добре, но не знам дали няма да окотя компресора и ламБата понеже са свързани директно (освен да не ги пускам) :D
За това някой с подобен модел да ме светне, логично е 12V да е захранването , то тогава и чеп за зеле не ще да става от тоя уред,поне като зарядно... :lol:
rado_ev - специалист
Ето обещаните снимки http://radoslavev.snimka.bg/details/ene ... iya.845785 Понеже тази станция е по-голяма от твоята, акумулаторът е 17 АН. Зарядното на 220Vго няма и не мога да ти кажа изходното напрежение. Твоят акумулатор сигурно ще трябва да бъде такъв, какъвто ти го е казал човека. Ако аз трябва да зареждам тази станция, ще го направя през щипките, със зарядно за акумулатори за което знам че работи нормално за 12 волтови акумулатори. Лампата и компресора се пускат с отделни прекъсвачи и при зареждане са в изключено положение.
С това устройство акумулатори не се зареждат. Обаче, след като вече ти е в ръцете, все ще му намериш някакво приложение и най-вече със здраве да си го ползваш. :)
gogyto - специалист
rado_ev написа:
Ето обещаните снимки http://radoslavev.snimka.bg/details/ene ... iya.845785 Понеже тази станция е по-голяма от твоята, акумулаторът е 17 АН. Зарядното на 220Vго няма и не мога да ти кажа изходното напрежение. Твоят акумулатор сигурно ще трябва да бъде такъв, какъвто ти го е казал човека. Ако аз трябва да зареждам тази станция, ще го направя през щипките, със зарядно за акумулатори за което знам че работи нормално за 12 волтови акумулатори. Лампата и компресора се пускат с отделни прекъсвачи и при зареждане са в изключено положение.
С това устройство акумулатори не се зареждат. Обаче, след като вече ти е в ръцете, все ще му намериш някакво приложение и най-вече със здраве да си го ползваш. :)
Градски, много ти благодаря за снимките и за разясненията, верно не се бях сетил , че мога да зареждам акумулаторчето през щипките поне зарядни имам бол. :lol: Иначе много си приличат двете станции, може би и моят акумулатор да е 17 AH, то човечеца дето го взех от него явно е доста бос, щом е купил адаптер 9V...
Идеята е да помпи гуми и ако ям хурката зимъска да пална...ако изобщо има начин да се случи това.И също така да му ползвам ламБата в багажника и да се зарежда през изхода за запалка който така или иначе го имам там. :wink:
Сега остана и да си намеря акумулатор, че идвам тъкмо от Конрад ама там само за ЮПС-и имат...
ПС: След малко ще кача снимки на карантията му :rock:

Тема "Стартерно устройство за автомобил" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: