Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
pipilica - майстор
Имам стар матричен принтер който работи без проблем с безкрайна хартия, но днес реших да пусна ръчно листа самозалепващи етикети и се оказа че листа се пързаля по гумения вал и няма равномерна подавка. Почистих вала със спирт но пак е много гладък и хлъзгав и не работи сигурно от време на време превърта и скапва надписа.
Някой има ли идея как да го оправя, притискащия механизъм работи добре кофти е че гърба на етикетите е малко гланцов и явно от там е проблема.
amesa - специалист
Пипи, пробва ли да сложиш нормален лист хартия на гърба на етикетния лист (между него и гумения вал)? Може да си поиграеш и с притискането на гумения вал? По спомен (не съм пипал матричен от 2006-та) имаше настройка на отстоянието на гумения вал от главата - за 1-2-3 пластова хартия. Може и между етикетния лист и обикновения да сложиш тиксо?!?!?
pipilica - майстор
Ами тия работи ги пробвах но не даде задоволителен ефект.
Мислих и реших да рециклирам гумения вал, разглобих принтера извадих вала и го хванах на бормашината и го минах с шкурка 150, стана като нов. Резултата е добър и не преплъзва вече.
Ако някой реши да стърже вала на неговия принтер трябва да внимава да не направи гумата на вълни, бавно и внимателно се стърже като шкурката се мести на ляво и на дясно непрекъснато.
nikolovvd - майстор
Някъде в ляво или дясно от барабана трябва да има лостче, с което се превключва работата на принтера с безконечна перфорирана хартия или отделни листа.
Ако дадеш модела на принтера може и да се намери някакво ръководство за работа.
pipilica - майстор
Да знам го тва лостче модела е cpf-136 оргинален Японски, имам и Epson LX-300 пак Японски, железни машини с 5 лева касета печаташ три години, имам и 4 мастилени със засъхнали глави дето не са изпечатали и по 500 листа.
thinkpad - майстор
И аз имам един матричен, ама Epson. Проблемът беше с новият лаптоп как да го подкарам, че нямаше LPT. С един преходник го търкалям сега, ама мъка. Иначе железни са, ама много тракат.
Хартията от тия етикетчета както и основата им - много са гладки. За това ти се приплъзва.
pipilica - майстор
Мда гадна е основата, като навосъчена стои малко, обаче използвах универсалното средство плюнка и системата заспа. Нали е разглобен принтера и докато чегърта главта по реда прекарвам наплюнчен пръст по валяка и така успях да направя десетина листа, утре ще търся друга самозалепваща хартия, ама тия ми бяха спешни и затова така. То и без плюнката работеше ама стига един път да превърти и айде нов лист затова взех превантивни мерки. Е верно са шумни ама като печаташ 2-3 пъти за месец по десетина листа се изтрайва, те мастилените за тва ми засъхнаха.
nikolovvd - майстор
Не се оплаквай! Преди 10 Ноември 1989 г. с такъв принтер сме печатали "Фашизма" на Жельо Желев и то в Правец. :lol:
Мастилените глави можеш да опиташ да ги оправиш, като вземеш една капачка за буркан (от компот) напълниш я с вода и потопиш дюзите във водата за 24 часа.

Тема "Проблем с принтер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: