Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
marian1 - майстор
Здравейте :) искам малко помощ - нещо пропускам някъде.
лаптопа е 64битов, ползвам мозила, вина е 7 - до колкото виждам адоба е 32 битов и може би за това се срива - не знам.
Когато инсталирах мозилата, не намира никога автоматично качване на адоб - все иска ръчно, качих го така - но както и при предишната инсталация - много често излиза съобщението - приставката адоб флаш се срина - някакви идеи?
Срива се най-често така: Оставям си някой клип за по късно гледане, аз не гася лаптопа, а само затварям капака, после го отварям, стартирам и ако се сетя след ден,два да си го пусна - отварям прозореца с клипа и се е появил този надпис - редовно имам по 2-3-4 прозореца и подпрозореца които чакат да ги прегледам.
Благодаря!
kalpev - специалист
Не е задължително да е причината само от Adobе-a срива.
Но пробвай това:
- деинсталирай изцяло Adobе;
- инсталирай го наново с последна версия от сайта на adobe.com, но ползвай IE!!! и остави точката на update automatic;
След инсталирането пробвай Мозилата как се държи. Ако след време ти иска обновяване, прави го през IE.
Иначе, аз ползвам Chrome и никога не съм имал такива проблеми :wink:
thinkpad - майстор
kalpev написа:
...
Ако ползва IE, сайтът ще му предложи версия за IE. Трябва ръчно да избере версия за Firefox, ако ще го тегли през IE. Предлагам на автора на темата да деинсталира всички приставки Adobe Flash, да пусне JRT(JunkWare Removal Tool) - има линкове в нета. Той ще премахне повечето адуър и прочие. След това да инсталира отново добавките, да сложи AdBlock Plus/Adblock Edge. Да не стане така прозорците, които излизат да са благодарение на адуър(нежелан софтуер, който показва изскачащи прозорци с реклами в браузерите и вмъква реклами и/или преносочва търсенията от браузера)
Също така можеш да дадеш log-a от Event Viewer-a в раздел Application.
Според мен това обаче е нормално. Приставката Флаш е известна с това, че е леко бъгава. Може нещо да не се разбира с функцията "заспиване" на лаптопа(т.е драйвер). Или пък ако имаш малко памет, да не й стига и да се срива.
Lisko - майстор
Така е. Flash player не е някаква независима програма а идва с различни add-on за IE и за FF. За Chrome нищо не идва, щото той си го има така да се каже вграден. При инсталиране трябва да се съблюдават 2 условия - само от adobe.com и "подаръците" дето идват с него от типа на сърч-барове, макафи А/В и други подобни да се отмаркират за да не се инсталират.
MamaMy - майстор
Проблема е, че си забранил ъпдейта на флаш плеара. Има нова версия и те изнудват да си я сложиш.
Обнови го, но пак сложи човката да не проверява сам за обновления! При няколко компютъра го правих тези дни. Все един и същи проблем. Много ме дразни, но няма реална алтернатива. При Скайп е същото, но поне руснаците се погрижиха. :razz:

Тема "Редовно ми се срива адоб-а" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: