• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
Valkooooo - специалист
Здравейте, като за начало на новата година колата се развали. Както си карах и малко преди едно кръстовище чувам пукот, след което двигателя започна да работи странно все едно съм станал стар дизел. Наврях се отдолу - ауспусите са си наред, нищо обезпокоително. Вдигам капака и какво да видя - изкочила ми е една свещ. Имам си ключ за свещи вадя го и ще я завивам. Да ама , завивам аз - нищо не става , свеща се вади все едно резбата й се е скапала. Погледнах с фенер резбата - уж има , но явно не е достатъчна за да се завие свеща. Та въпроса е как се възстановява, трябва ли да се разглоби двигателя или може на място :?
п.с колата е пежо 205 , 1.0 , 45 к.с , карбуратор
hidrazin - майстор
Нещо такова:
http://www.automotivetools.eu/dvigatel- ... eshti.html
Нарязване на по-голяма резба и втулка с лепило. Някъде го правят без да свалят главата.
Аз не съм голям привърженик - по понятни причини.
:partyman:
didoni_ - специалист
По този начин не е ли опасно за цилиндъра,да паднат стружки в него. :partyman:
koveslav - майстор
Даже е много опасно на място да се прави,дори и да не се отрази на работата веднага,ще има поражения.Ще чуеш доста противоречиви мнения,но не забравяй,че всички рискове са си за теб.
miroton - майстор
Къв зор е видяла тая свещ та да изкочи?
montoya - майстор
От модела на колата е зора!
Иначе показания ремонтен комплект ако има макар и малка възможност не е ли възможно само да се навие "пружината" в останките от резбата!?
ditronix - специалист
На тоя модел тъй ли им правят свещите :? Завивана накриво, какво да стане. Достатъчно е веднъж да се напъне и да се оскубе резбата. Оттам нататък е много лесно..... И само ядове. Най-добре е да се свали главата. Хем ще се огледат леглата и на другите свещи. Щото щом една е била завита на терсене, много е вероятно да има и друга или други. Ще се проверят и клапаните, ще се смени гарнитурата- дето тия неща ще се правят на парче от време на време може да станат така, както трябва. Е, сега времето не точно за такива забавления, ама като дойде-не пита.
grizan1980 - специалист
miroton написа:
Къв зор е видяла тая свещ та да изкочи?
Знам ли , абсолютно нормално си карам, никакво изрязване или въртене на гуми. Аз дори по бордюри много много не го катеря" дзвера ". А и до сега не съм разглобявал двигател, за това се притеснявам. Мно неща си правя сам но това ми се вижда сложно. Гледах някакъв тайвански комплект с мечик и 4ри втулки. Другото свеща е много дълбоко в главата , и дали ще се намери такъв дълъг мечик . Благодаря!
Chefo77 - майстор
Е за сам определено не е! Още повече за човек, който не е правил досега такава процедура.
ArturDent - Почти Безобиден
grizan1980 написа:
Гледах някакъв тайвански комплект с мечик и 4ри втулки. Другото свеща е много дълбоко в главата , и дали ще се намери такъв дълъг мечик
Недей да пробваш сам. Плати си да ти го направи някой с опит!
Само си помисли какво ще стане ако счупиш мечика?
  • 1
  • 2

Тема "Свещи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: