• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
mimi_kir - напреднал
Предстои ни ремонт в кухнята- доста основен, с промяна на размерите...
Какъв под ще ми препоръчате за кухня- не искам да е теракот, гранитогрес, мрамор....или нещо другостудено.
Предполагам, че има ламинати, подходящи за кухня- с какви параметри трябва да са?
Разбира се балатум ,който ми се вижда доста остарял вариант.
Теди - специалист
Баня, коридори и кухня най-оптималния вариант са плочки другото е вариации на тема.
shadowman - майстор
Моята я направих така, наредих плочки около кухнята (излизат около 20 см от нея) а другото е ламиниран паркет, избрах на kaindl. Влизал съм в много домове и ми е дотегнало пт теракота и подобни а зимата студ... това дойде от Гърция, хората които работят там разбрали-недоразбрали дай теракот ама климата там е друг. Дори и подово да имаш пак е мъка.
Profi Stroi - специалист
Като гледам доста различни неща из интернет стигам до убеждението че маниера за редене на подови покрития с плочки не идва от работници който са били в Гърция но може и аз да греша.
По принцип най-добрия вариянт е това всичко останало е компромис.
benx - специалист
Моите уважения към колегите,но не разбирам какъв е компромиса относно ламината?Защо трябва да робуваме на общоприетото правило кухня,баня,коридор =теракот.Ламината има не по-лоши качества от керамичните настилки,а в доста случаи е за предпочитане.Моят съвет е хубава изолация на пода+ламинат=топла и уютна кухня.
Emerald - модератор
Керамика, камък, ламинат, паркет или балатум...каква разлика? Въпрос на личен избор и съобразено с това подхожда ли на цялостния дизайн на помещението. Сега на мода са и наливните подове- също добра опция за кухня.
benx - специалист
Разликата е съвсем малка - топло или студено желаете да ви бъде на краката.Абсолютно съгласен,че е въпрос на личен избор,но да не забравяме комфорта и здравословния начин на живот.Доколкото си спомням от престоя ми в Щатите,там са болезнено чувствителни на тази тема :)
mimi_kir - напреднал
хехе, тук има отговори!

Ами аз си написах личния вкус- не искам да е нещо студено и понеже много изпускам чаши- веднага се трошат на теракота :-D
Освен това съм с малко дете, което по цял ден е по земята голо и босо(маминото ц....е), така че Теди, ще ме простиш но не приемам твоя вариант- не всичко е теракот.
В коридора също не бих сложила теракот. Абе не го харесвам и това си е! Да не говорим, че като ти омръзне сигурно пада голямо къртене :?
Той си е за банята, където просто няма какво друго.

Благодаря на всички, които са ми отговорили!
Emerald - модератор
Е, що да няма какво друго и в банята? Ламината и наливните подове и за там са приложими.
bobtosh - специалист
само че в кухнята понякога е възможно да се случи следното:
- наводнение /макар и леко/;
- изпускане на 5-6 литрова тенджера с гореща супа;
- зацапване със сериозни петна от какво ли не естество;
- изпускане на остри предмети на пода;
- тъпчене с крака постоянно около мивката и оформяне на петна;

миенето на ламината е по-трудно отколкото на теракота - трябва да се внимава да не се намокри много. а как да сложиш и белина?

Теракота в кухнята и коридорите го мием с препарати: белина, доместос, циф и квот още имамаме.. забъкрваме с вода и става пролет!
а ламината ако се мине с тия неща и незнам на какво ще стане. знам че има специални препарати за ламинат ама белината УБИВА всякакви неща и то незабавно - важно в случаите когато хигиената е цел и имате неканени гости на повече от 2 крака! :lol:
  • 1
  • 2

Тема "подът в кухнята?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: