Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Иван Иванов - напреднал
Здравейте колеги един познат има гипсова отливка на нечия глава . Хареса ми та реших и аз да си направя такова нещо. Обаче излиза въпросът как да я направя куха за да не тежи тон . Ако някой има идеи да споделя
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Гипсът е крехък, ако е куха, ще се счупи
Изливай на няколко паса, първо с въртене покрий повърхностите. На няколко пласта, после запълни вътрешността с гипс примесен с лек пълнеж. Перлит. И ще ти олекне
Lisko - майстор
ЙОщи по-леко ще е ако напълни с полиуретанова пяна.
bulhomes2 - майстор
Няма да мога да ти кажа точните материали, но поне насока... Говоря за гипсовите градински фигури. Калъпа за тях е от нещо хигроскопично от сорта на гипс. Материала за фигурата е течен. Наливат го. Калъпа "дърпа" водата от границата между течността и калъпа и там изсъхва и се втвърдява. Изливат течността, разглобяват калъпа и вадят фигурата. Потърси някой производител да ти обясни технологията, или направо да ти направи калъпа и отливката.
alsted - майстор
Какво те бърка колко тежка ще е? Веднъж завършена, ще бъде поставена някъде и там ще си стои. По тази логика наистина и куха да е, няма проблем - защо й е здравина. В такъв случай се ръководиш от съвета на n_a. По-интересен е въпроса с калъпа. Него наясно ли си как ще го направиш?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Lisko написа:
ЙОщи по-леко ще е ако напълни с полиуретанова пяна.
Yes!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
bulhomes2 написа:
Няма да мога да ти кажа точните материали, но поне насока... Говоря за гипсовите градински фигури. Калъпа за тях е от нещо хигроскопично от сорта на гипс. Материала за фигурата е течен. Наливат го. Калъпа "дърпа" водата от границата между течността и калъпа и там изсъхва и се втвърдява. Изливат течността, разглобяват калъпа и вадят фигурата. Потърси някой производител да ти обясни технологията, или направо да ти направи калъпа и отливката.
Може ли по-конкретно за тази техника на отливане.
Така правя бетонни и керамични фигури в гипсов калъп.
Което не е точно същото
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Гипсът може да се лее в силиконов калъп на "черупка", но трябва да се запълни, наистина е трошлив. Срам ме е, че не се сетих за пяната :-)
crez - майстор
Иван Иванов написа:
Здравейте колеги един познат има гипсова отливка на нечия глава . Хареса ми та реших и аз да си направя такова нещо. Обаче излиза въпросът как да я направя куха за да не тежи тон . Ако някой има идеи да споделя
Това калъп за отливка на "глава" ли е, или отлята от гипс такава?
манихеин - специалист
Надуй морска топка или балон в калъпа и отливай отгоре.

Тема "Отливка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: