• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
crez - майстор
На село имам монтирана алармена с/ма "Тангра-2".Работеше безупречно 8 години. Преди известно време на клавиатурата светна тампер зоната и отказа да поема команди. Изключих я от платката на централата и я замостих с 10к резистор, т.е тя вече не съществува, нооооо проблема остана. Има ли някой опит с тази аларма, къде да търся причината. Моля помагайте.
valentino76bs - майстор
Ако е с акумулатор да не би да е заминал?
crez - майстор
Тя е и с автономно и от мрежата захранване. Акумулатора е читав.
Nimi - специалист
С 10к резистор дали ще стане? Нямам спомен балансирани ли са зоните и каква стойност.
При "Тангра+" баланса е с 2.2к. Не ми се вярва при "Тангра 2" да е с 10к резистори.

Защо не замости направо дефектиралото тампер ключе?
crez - майстор
Всички тампер зони в датчиците и централата са замостени.Само в МУК-а не е, но той има ли тампер зона.
Nimi - специалист
crez написа:
Изключих я от платката на централата и я замостих с 10к резистор
Добре де.. а това как да го разбираме?
crez - майстор
Nimi написа:
crez написа:
Това се прави с цел да излъжеш софтуера че има такава зона. Тампер зоната е две жила от кабела минава през всички датчици свързва ги последователно и и по този начин осигурява мрежата от вандалски дейстия напр. срязване на кабела.
Nimi - специалист
Да бе.. знам за какво служи тампер зоната и как се свързва.

Исках да ти кажа, че с резистор 10к няма да стане!
Намери точната стойност за резистора. По вероятно е да трябва 1к или 2.2к.
ditronix - специалист
crez написа:
Nimi написа:
crez написа:
Това се прави с цел да излъжеш софтуера че има такава зона. Тампер зоната е две жила от кабела минава през всички датчици свързва ги последователно и и по този начин осигурява мрежата от вандалски дейстия напр. срязване на кабела.
Бе може и само едно да е жилото, ама това не е важно в момента. Важното е, че Ними е прав. Сложи резистор 2,2К за да стане работата, че с тия 10К нищо не си направил :wink: Има и още една вероятност за проблем, ама опитай с резистора първо.
crez - майстор
Грешката е моя, да 2.2к е сложен. Той си беше на жилото, само съм го разпоил от него и съм замостил. Няма резултат.
  • 1
  • 2

Тема "Домашна алармена система на Телетек "Тангра 2"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: