Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
tishotch - специалист
Бихте ли препоръчали читав датчик за таван който управлява осветлението в малко санитарно осветление 1,5м2. От няколко години ползвам датчик (снимката) постоянно прави проблеми: не гаси лампата и постоянно я включва...или пък включва с голямо закъснение.
Прикачен файл:
asasdfas.JPG
asasdfas.JPG (16.95 KиБ) Видяна 1730 пъти
moimoimoi - майстор
и колко такива датчици си сменил?
tishotch - специалист
Два...Първия няколко месеца почти не правеше проблеми, после почнаха. Втория издържа по-малко. :?
....не държа да е точно от този тип, предложете някое стабилно работещо решение.

Ето го и тавана в тоалетната:

Прикачен файл

DSC_0504~01~2.jpg
mironcho - специалист
Точно като твоя експлоатирам 30бр. Първите 15 работят вече 3 години без забележки, вторите 15 минаха през ремонт (смяна на кондензатори) и сега не създават проблеми. Допускам, че си случил на кофти серия.
Можеш да пробваш нещо от сорта (картинката е примерна)
Прикачен файл:
avtomatichen-pir-datchik-za-lampi.jpg
avtomatichen-pir-datchik-za-lampi.jpg (6.19 KиБ) Видяна 1618 пъти
монтирано непосредствено до лампата. Така ще отпадне кабела, който отива към тавана.
Колко дълго ще работи е въпрос на шанс или да си купиш нещо по качествено.
kalin.kraev - специалист
mironcho написа:
вторите 15 минаха през ремонт (смяна на кондензатори) и сега не създават проблеми.
Колега много ще съм ти благодарен ако разясниш ремонта (кой кондензатор,дори и снимков материял ако имаш на въпросният проблемен кондензатор) че имам 2 броя дефектирали по подобен начин и да не ги изхвърлям. :partyman:
mironcho - специалист
Здравей,
тук viewtopic.php?f=41&t=47277 има подсказки за ремонта и няколко снимки.

Тема "Подходящ датчик - осветление за санитарно помещение ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: