Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Някой правил ли е водопроводна инсталация от маркучите, с които се прави парно. Аз мисля че с фи 20 няма да има проблем, но ме интересува вашето мнение
Тани - модератор
Това не са маркучи , а тръби с алуминиева вложка! Разбира се че може.Аз съм от няколко години с такава ВИК инсталация и нямам проблеми!
Rumen Iankov - специалист
Самите снадки са по-скъпи отколкото полипропилена.Иначе няма никакъв проблем за тръбите.
lyki - специалист
Rumen Iankov написа:
Самите снадки са по-скъпи отколкото полипропилена.Иначе няма никакъв проблем за тръбите.

Полипропилена няма нищо общо с тръбите с алуминиева вложка.
jel4o - специалист
Според мен направата на водопроводна мрежа с полипропиленови тръби е по изгодно поради това че дори и да си купиш поялника макар и евтин не струва толкова колкото адапторите на тръбите с ал.
вложка и по надеждно поради това че фитингите при полипропиленовите тръби ги спойваш веднъж и направено качествено ги забравяш.
При замазването на с-мата на тр. с ал. вложка има опастност от теч поради това че не е стегнато добре
и некачеств. притягане и се продават мн. лоши ментета.
И ако се наложи разглобяване и са замазани тогава кво правим....?
Иначи технологично е възможно направата на с-мата и с
полипропилен и с тръби с ал. вложка.
Успех!
nihonjin - специалист
Тези тръби не са за водопроводни инсталации. Не са предвидени да работят под налягане.
petrov_be - специалист
nihonjin написа:
Тези тръби не са за водопроводни инсталации. Не са предвидени да работят под налягане.
погледни трабите на тях пише допостимо налягане
LazarGanev - "Велик майстор"
nihonjin
МнениеПуснато на: Сря Май 30, 2007 10:22 am Заглавие:
Можеш ли да споменеш цифри?
@dakis_ip, разбира се, че може, но ако ще го правиш - ползвай пресфитинги, които са по-сигурни от резбовите!
jel4o - специалист
ИИ все пак икономичесни по-изгодно си остава направата на ВИК с полипропиленови тръби. :lol:
masteradmin - майстор
Сега ще правя цял апартамент с такива тръби. Много съм доволен.

Тема "ВиК с маркучи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: