Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте колеги, искам да ви питам? при ремонт на банята ми се спука тръбата за мръсната вода и сега сълзи по малко пукнатината е около 6-7 см. и е ниско долу в бетона и няма как да се смени тази тръба, дайте идея с какво може да се залепи
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не може и НЕ БИВА да се лепи. Вкарай в нея по-тясна тръба.
Но най-добро е да я смениш, все пак.
Капка по капка такова онаковата на плочата, знаеш
Няма как да се смени, пукнатината е ниско долу , а там утки и тетки и ако взема да я чупя да я махам ще стане мазало апартамента е във 15-си етажен блок и мръсна вода тече постоянно
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Моя грешка, мислех си за твое отклонение.
PVC, предполагам. Има лепила. Избери бързосъхнещо за да елиминираш моментната влага и върху него превръзка с качествено лепило. Ще трябва да направиш място в бетона, да се работи спокойно.
Снимка?
Аз съм разкъртил и затова питам какво лепило или силикон или със пуялник да пробвам, ако някой е ремонтирал така пвц пръба да казва

Поздрави.
VLADO66 - майстор
Взимаш парче тръба със същия диаметър режеш от нея парче покриващо по 5 см около пукнатината,изчистваш и обезмасляваш добре, намазваш богато с полиуретаново лепило и стягаш добре с две скоби.
EDI - майстор
По примера на Владо с парче е най-удобно, само за лепило ще препоръчам като друга възможност, обилно използване на съответния ТАНГИТ.
chapara - майстор
EDI написа:
По примера на Владо с парче е най-удобно, само за лепило ще препоръчам като друга възможност, обилно използване на съответния ТАНГИТ.
+1. но като приготвиш кръпката, за да я направиш идеално лягаща, я нагрей с пистолет за топъл въздух(работи с ръкавици) и я сложи на тръбата да я моделираш идеално. Тръбите по принцип имат лека елипса в сечение и тогава я лепи :wink:

Тема "Спукана тръба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: