• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
mimo73 - напреднал
Здравейте..днес видях че хидрофора работи непреекъснато без да има отворен кран.Спрях го от контакта,пуснах пак и пак същото,не спира да работи.При изключен от контакта има налягане и дава около 1о литра.Опитах да го донапомпя и странното беше че от винтила тече вода.А налягане имаше 1,2.Значи балона не е спукан,откъде е водата и защо не изключва? :drinkers:
stiv1961 - майстор
От къде си сигурен, че балона не е спукан. Няма от къде другаде да се появи вода от вентила.
mimo73 - напреднал
stiv1961 написа:
От къде си сигурен, че балона не е спукан. Няма от къде другаде да се появи вода от вентила.
Преди година беше спукан,нямаше налягане,течеше ръждива вода и помпата се включваше и изключваше на 3 секунди.Сега има налягане 1,2 атмофери..значи незнам какво е
stiv1961 - майстор
Напомпи до 1.6-1.7 и виж дали ще изключи. Но ако от вентила пак излиза вода разглобявай балона.
mimo73 - напреднал
stiv1961 написа:
Напомпи до 1.6-1.7 и виж дали ще изключи. Но ако от вентила пак излиза вода разглобявай балона.
направих го,напомпих до 1,8 и пак не изключва..а относно водата си спомням че я имаше и преди време..
stiv1961 - майстор
Търси тогава причината в пресостата, нещо му е станало- най- вероятно контактите са клеясали и не изключва.
mimo73 - напреднал
stiv1961 написа:
Търси тогава причината в пресостата, нещо му е станало- най- вероятно контактите са клеясали и не изключва.
и аз мисля така,утре ще купя нов,18 лв е...но защо има вода в разширителния съд,може ли мембраната да има микро пори,да пуска вода но все пак да държи налягане?Сменена е преди година..
stiv1961 - майстор
Не мога да си го обясня.... освен предния път като си сменял мембраната в балона да е останала вода.
mimo73 - напреднал
не е останала,слагах анитикор,грундирах,тогава сложих новата мембрана.Сега ми дойде друго наум,дали с електронен пресостат няма да е по добре..И за какво служат тия тъпи хидрофори,за едно удобство,преди си беше с помпа вида,само че трябваш да се натисне едно ключе и същата работа си вършеше,после изключваш.Да взема да го разкрам тоя хидрофор и да си пусна 3 ключа за помпата,преди да пуснеш кран я включаваш,после спираш..не е ли същото без постянни проблеми за помпене,пресостати,незнам си какво...
stiv1961 - майстор
Не знам, аз моя го ползвам за постоянно водоснабдяване на къщата и двора, няма да ми е удобно ръчното управление. Изчакай и други мнения от специалисти, аз съм аматьор :)
  • 1
  • 2

Тема "проблем хидрофор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: