Бих искал да споделя своя опит за направа на ракия от пшеница.
1.Измивам 20кг.пшеница и накисвам същата добре във вода около час два!
2.Разстилам пшеницата върху найлон покривам я с плат и овлажнявам постоянно няколко дни!
3.необходимото време за покълване при оптимална температура и влага е 5-7 дни!!!
4.След като покълне 0.5-0.8мм. се суши !!
5.След като се изсуши добре са натрошава в ярмомелка„не се мели„!!!!
6.Така полученото се залива с вода и се загрява около 70-80 градуса за около 40мин.!!
7.Охлажда се и се сипва в съда където ще се приготвя материала за варене!!!
8.Петдесет килограма захар се разтварят в хладка вода така че всичко -материал от пшеница и така разтворената захар станат около 250 литра!!
9.Купувате си две пакетчета култивирани дрожди -продават се в агро-аптеките !!
10.Така закупените дрожди се разтварят в захарният сироп и се добавя към вече приготвеният материал!!!
11.Материала трябва да се държи в помещение с постоянна температура до протичането на пълната ферментация!!!!
12.Следващият етап е изваряване!!!
Ако всичко сте направили правилно както го описвам ви гарантирам най-малко 60 литра 40-45градуса перфектна ракия!!!
Време е за наздраве и дано съм помогнал!!!
Приемам съвети - то човек се учи до-като е жив!!!

1.Измивам 20кг.пшеница и накисвам същата добре във вода около час два!
2.Разстилам пшеницата върху найлон покривам я с плат и овлажнявам постоянно няколко дни!
3.необходимото време за покълване при оптимална температура и влага е 5-7 дни!!!
4.След като покълне 0.5-0.8мм. се суши !!
5.След като се изсуши добре са натрошава в ярмомелка„не се мели„!!!!
6.Така полученото се залива с вода и се загрява около 70-80 градуса за около 40мин.!!
7.Охлажда се и се сипва в съда където ще се приготвя материала за варене!!!
8.Петдесет килограма захар се разтварят в хладка вода така че всичко -материал от пшеница и така разтворената захар станат около 250 литра!!
9.Купувате си две пакетчета култивирани дрожди -продават се в агро-аптеките !!
10.Така закупените дрожди се разтварят в захарният сироп и се добавя към вече приготвеният материал!!!
11.Материала трябва да се държи в помещение с постоянна температура до протичането на пълната ферментация!!!!
12.Следващият етап е изваряване!!!
Ако всичко сте направили правилно както го описвам ви гарантирам най-малко 60 литра 40-45градуса перфектна ракия!!!
Време е за наздраве и дано съм помогнал!!!
Приемам съвети - то човек се учи до-като е жив!!!


