Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
difimi - напреднал
Бих искал да споделя своя опит за направа на ракия от пшеница.
1.Измивам 20кг.пшеница и накисвам същата добре във вода около час два!
2.Разстилам пшеницата върху найлон покривам я с плат и овлажнявам постоянно няколко дни!
3.необходимото време за покълване при оптимална температура и влага е 5-7 дни!!!
4.След като покълне 0.5-0.8мм. се суши !!
5.След като се изсуши добре са натрошава в ярмомелка„не се мели„!!!!
6.Така полученото се залива с вода и се загрява около 70-80 градуса за около 40мин.!!
7.Охлажда се и се сипва в съда където ще се приготвя материала за варене!!!
8.Петдесет килограма захар се разтварят в хладка вода така че всичко -материал от пшеница и така разтворената захар станат около 250 литра!!
9.Купувате си две пакетчета култивирани дрожди -продават се в агро-аптеките !!
10.Така закупените дрожди се разтварят в захарният сироп и се добавя към вече приготвеният материал!!!
11.Материала трябва да се държи в помещение с постоянна температура до протичането на пълната ферментация!!!!
12.Следващият етап е изваряване!!!
Ако всичко сте направили правилно както го описвам ви гарантирам най-малко 60 литра 40-45градуса перфектна ракия!!!
Време е за наздраве и дано съм помогнал!!!
Приемам съвети - то човек се учи до-като е жив!!! :drinkers: :supz: :rock:
toni_g79 - специалист
Благодарим за рецептата.За мен по-лесно да си набруля 10-на кофи джанки :-D .Много слаба ракийка пиеш,моята след варене,я оставам на около 52гр ,след престояване си пада на 48-50 :) На мен 40гр малко на патоки отива!!Аромат има ли пшеничената ракия :)Захарта много ми изглежда ,сигурно цепи главата :)
toni_g79 - специалист
difimi написа:
ГЛАВА БОЛИ НЕ ОТ КОЛИЧЕСТВОТО ЗАХАР В РАКИЯТА А ОТ КОЛИЧЕСТВОТО ИЗПИТА РАКИЯ!!!!
ЗАПОМНЕТЕ ТОВА!!! РАКИЯТА СЕ ПОЛУЧАВА ОТ ФЕРМЕНТАЦИЯТА НА ЗАХАРИТЕ В АЛКОХОЛ ПЪК КАК ГО ПРАВИТЕ И КАКВО ПИЕТЕ СИ Е ВАШ ПРОБЛЕМ И ЗА ТОВА ПОСЛЕ ВИ БОЛИ ГЛАВАТА!!!
Писането с главни букви се приема като викане...... и с какво точно провокирах този тон :) Пий си спирта ,може и с л**на да пробваш :)Това не е Ракия,а алкохол,спирт или там каквото друго го наречеш
Ето определението за РАКИЯ http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0% ... 0%B8%D1%8F
hidrazin - майстор
Това дето се получава е всичко друго но не и ракия. Ако се дестилира правилно се получава спирт и после от него водка "Житная". :lol:
Та тая рецепта ми прилича не една друга - вода, захар и една стара войнишка кубинка за мая. :prayer:
:partyman:
toni_g79 - специалист
difimi написа:
Абе оди си мажи стените !!!! :supz:
Ще се окажеш спиртен интеУигент :lol: :lol: Стига си ми пращал лични,молим,да не сме гаджета :goodman:
difimi - напреднал
hidrazin написа:
Това дето се получава е всичко друго но не и ракия. Ако се дестилира правилно се получава спирт и после от него водка "Житная". :lol:
Та тая рецепта ми прилича не една друга - вода, захар и една стара войнишка кубинка за мая. :prayer:
щом като мислите ,че като пиете ракия от плодове не пиете алкохол-проблема е ваш!!!!
difimi - напреднал
toni_g79 написа:
difimi написа:
Абе оди си мажи стените !!!! :supz:
Ще се окажеш спиртен интеУигент :lol: :lol: Стига си ми пращал лични,молим,да не сме гаджета :goodman:
Виж човек сам си определя как да си боядиса стената -бояджията само боядисва -за това му плащат!!!
difimi - напреднал
difimi написа:
hidrazin написа:
щом като мислите ,че като пиете ракия от плодове не пиете алкохол-проблема е ваш!!!!
Ама кво се чудя прочетох тук там ти си човек дето от всичко разбира- на всяко гърне похлупак!!!!
hidrazin - майстор
difimi написа:
...Ама кво се чудя прочетох тук там ...
Аз пък каквото прочетох, нещо не си пролича ти да разбираш от каквото и да било. Да са ти съхнали бадемите наскоро? :lol:
И не знам защо ми се напъваш на лични? Нали не искаш да ми ставаш гадже? Доста си старичък за това. :shock:
difimi - напреднал
hidrazin написа:
difimi написа:
...Ама кво се чудя прочетох тук там ...
Аз пък каквото прочетох, нещо не си пролича ти да разбираш от каквото и да било. Да са ти съхнали бадемите наскоро? :lol:
И не знам защо ми се напъваш на лични? Нали не искаш да ми ставаш гадже? Доста си старичък за това. :shock:

Ти пък си грозен пък не си падам по бояджи- разбирачи от всичко!!!Живей си жалкия живот щастливо !!!За мойте бадеми не се тревожи научих каквото трябва -както казах човек се учи докато е жив ама трябва да има нещо в главата за да научи нещо!!!Иначе нищо не става!!!!Бъди жив и здрав на природата и трябват и такива хора като теб!!!!

Тема "Направа на ракия от пшеница!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: