• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Lub0o - напреднал
Здравейте
Поръчах си пълна система за поливане на тревни площи - пръскачките са 6-броя.Изчислехме,че ми е нужен 1,6 м3 / 1 час при налягане 2,5 бара/атм.
Доколкото разбирам тази помпа би ми свършила работа - http://www.onlinemashini.bg/samozasmukv ... 32-m/14123 - такали е?

Чудя се какъв електронен пресостат ми е нужен за помпата - понеже има от 60лв до 200...лв(трябва да има със сигурност защита от суха работа)

Към системата ще има и програматор.

Помпата ще се монтира в кладенец дълбок 2.5м - от дъното на кладенеца до водата има още 2м.(а самата дълбочина на сондажа е 12метра)
Също незнам дали има нужда от филтър,тръбата към помпата ще има такъв клапан в долния край - http://napoqvane.com/check_valve_1_screen.
Незнам до колко е допустимо ако попаднат в тръбата малки песачинки.

Благодаря.
Krass - майстор
Тази помпа не е добър избор. Имах точно такава. След един сезон лагерите почнаха да просвирват.Задният лагер свободно се въртеше в капака. Начуках с център леглото на лагера и задният спря да свири, но при предния не се хванах да разглобявам и така я продадох. По добре да беше взел WILO.
Lub0o - напреднал
Аз все още не съм взел.
krasi92 - майстор
Има готови решения с включени филтър ,пресостат,защита от работа на сухо .Много добри за мен са хидрофорите на Gardena
Lub0o - напреднал
Последно се спрях на хидрофор,доколкото съм наясно щом ще имам програматор трябва пресостата на хидрофора да е електронен или бъркам?
А Гардена като цяло лично за мен неми допада като марка.
hidrazin - майстор
механичните пресостати обикновено нямат защита от работа на сухо.
Ако сложиш електронен пресостат за какъв чеп ти е хидрофор?
След помпата ти трябва филтър. Песъчинки не са допустими, макар в пръскачките да има някакви филтри.
Гардена и аз не ги харесвам. :-D
Lub0o - напреднал
hidrazin написа:
механичните пресостати обикновено нямат защита от работа на сухо.
Ако сложиш електронен пресостат за какъв чеп ти е хидрофор?
След помпата ти трябва филтър. Песъчинки не са допустими, макар в пръскачките да има някакви филтри.
Гардена и аз не ги харесвам. :-D
Ами единствено за хидрофор се спрях за това,че ако жената си полива цветята всеки ден и ще включва и изключва постоянно помпата(и по този начин ще изкара малко време)така ли е или бъркам?
А Гардена няма как да ги харесвам.Фирма,която няма ТТ-данни на пръскалките си е меко казано смешна.Да не говорим за цените на уникалните си продукти :shock:
Затова взех всичко на Rain Bird.
Lub0o - напреднал
Спрях се последно на помпа и ел.пресостат само.
помпата е тази PENTAX CAM 100 - http://aquapump.net/product/185 - Тази понеже била по душманска направена вътре :roll:
пресостата този - http://fluida-bg.com/products/automatio ... brio-tank/
vinkelmen - специалист
Може би късно се включвам в темата, но все пак... Не съм сигурен, че при тези условия, тази помпа ще даде 2,5 атм. Предполагам, че ще потопите смукателната тръба до максимално допустимите 9 м. После имате още 2,5 м до повърхността и искате 2,5 атм. в края. Това са общо 36,5 м напор. Неизвестно е какви ще са линейните загуби по маркучи/тръби, ще има допълнителни загуби от смукател, обратен клапан и ел. пресостат. Бих Ви посъветвал, смело да прибавите още 1,5-2 атм. за да сте сигурен, че помпата ще свърши работа.
Мисля, че Вие звъняхте в началото на седмицата по телефона в софийския магазин на Вираж Трейд. Предложих помпа Pedrollo модел JSWm 1A (при 1,5-1,8 м3 дава 2,8-2,6 атм.), но след прочетените подробности от темата бих предложил доста по-мощна.
Помпа JSWm 15HX.
Ел. пресостат EASY SMALL II
Смукател YORK 1"
Възвратен клапан EUROPA 1"
Lub0o - напреднал
vinkelmen написа:
Може би късно се включвам в темата, но все пак... Не съм сигурен, че при тези условия, тази помпа ще даде 2,5 атм. Предполагам, че ще потопите смукателната тръба до максимално допустимите 9 м. После имате още 2,5 м до повърхността и искате 2,5 атм. в края. Това са общо 36,5 м напор. Неизвестно е какви ще са линейните загуби по маркучи/тръби, ще има допълнителни загуби от смукател, обратен клапан и ел. пресостат. Бих Ви посъветвал, смело да прибавите още 1,5-2 атм. за да сте сигурен, че помпата ще свърши работа.
Мисля, че Вие звъняхте в началото на седмицата по телефона в софийския магазин на Вираж Трейд. Предложих помпа Pedrollo модел JSWm 1A (при 1,5-1,8 м3 дава 2,8-2,6 атм.), но след прочетените подробности от темата бих предложил доста по-мощна.
Помпа JSWm 15HX.
Ел. пресостат EASY SMALL II
Смукател YORK 1"
Възвратен клапан EUROPA 1"
Можеби не се съобразих да кажа нещо важно по кладенеца.
От нивото на земята до кладенеца до дъното му е 2.5м и от дъното на кладенеца до водата е аще 2м (става 4.5м от нивото на земята до водата)
Тръбата от помпата ще се потопи 6метра + тези 2.5м до върха става общо 8.5м
Тази помпа която съм посочил не вдига ли повече от 2.5атм.
Предлагате ми Възвратен клапан http://vodnipompi.bg/index.php?route=pr ... uct_id=175 - 1,770лв.
  • 1
  • 2

Тема "Съвет за самозасмукваща помпа и ел.пресостат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: