Поради невнимание, скъсах през зимата откъм завинтването за топлопровода медната тръбичка на манометър подобен на този:
 .
. 
Почистих втулката и запоих обилно тръбичката вътре, но с обикновен калай дето имах за електро. Държа до края на сезона, но ме притеснява дали такъв неспециализиран калай ще издържи във времето, на промените в Т. и 2-2.5 атм налягане?

.
. Почистих втулката и запоих обилно тръбичката вътре, но с обикновен калай дето имах за електро. Държа до края на сезона, но ме притеснява дали такъв неспециализиран калай ще издържи във времето, на промените в Т. и 2-2.5 атм налягане?

И нещо ме бъркаш, приятелю.
 И нещо ме бъркаш, приятелю. Именно защото оловото е отровно и да се ограничи изхвърлянето му в природата беше въведена директивата RoHS. Обаче се оказва, че доста трудно се намери заместител в електрониката на оловният припой. Другите сплави често са по-крехки или доста по-скъпи.
 Именно защото оловото е отровно и да се ограничи изхвърлянето му в природата беше въведена директивата RoHS. Обаче се оказва, че доста трудно се намери заместител в електрониката на оловният припой. Другите сплави често са по-крехки или доста по-скъпи.