• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
bebo79 - помощник
Интересува ме колко време след като се шпаклова със Колор кит може да се боядисва със латекс.
Има ли нещо друго освен шитрока за финно минаване което да изсъхне за 4-5 часа на това време и след това да се боядиса?
Благодаря предварително за помощта.
egomen66 - майстор
Има ли нещо друго освен шитрока за финно минаване което да изсъхне за 4-5 часа на това време и след това да се боядиса?
:arrow: viewtopic.php?f=52&t=17021
bebo79 - помощник
egomen66 написа:
Там става въпрос за гипсокартон...... мен ме интересува съвсем друго.
Днес минах стената със гипсова шпакловка на Боро,искам утре да за загладя със колор кит,сатен или .... но да може вечерта примерно към 17:00 на дръпне и да ударя 1 ръка след това грунд с латекс малко във него.Латекса ми е за влажни помещения на Ангро.
Последна промяна от bebo79 на нед авг 02, 2015 1:15 am, променено общо 1 път.
egomen66 - майстор
bebo79 написа:
egomen66 написа:
Там става въпрос за гипсокартон...... мен ме интересува съвсем друго.
Днес минах стената със гипсова шпакловка на Боро,искам утре да за загладя със колор кит,сате или .... но да може вечерта примерно към 17:00 на дръпне и да ударя 1 ръка след това грунд с латексче малко във него.Латекса ми е за влажни помещения на Ангро.
:headbash: :datz: :arrow: viewtopic.php?t=42949
bebo79 - помощник
Вчера към 14:00 съм минал със гипсова шпакловка на Боро 2 стенички във антрето и да стои така ?
Нормално ли е според вас,днес цял ден стоеше балконската врата отворена, и да не може да изсъхне за да го мина със колор кита и след това поне 1 ръка боя а то стана едно........
Преди това на стената имаше тапети които свалих и след това минах със грунд,изчаках около 2 часа и го шпакловах.

Прикачен файл

02082015050.jpg

Прикачен файл

02082015051.jpg
VLADO66 - майстор
Всичко зависи от дебелината на материала.Колоркита дърпа бавно ,особено ако е нанесен повече от 2-3 мм.Шпакловка се заглажда със същата шпакловка,но по рядка/финна/.Колоркита е за след грунд или първа ръка боя за дребни корекции които се виждат на светлина.
bebo79 - помощник
VLADO66 написа:
Всичко зависи от дебелината на материала.Колоркита дърпа бавно ,особено ако е нанесен повече от 2-3 мм.Шпакловка се заглажда със същата шпакловка,но по рядка/финна/.Колоркита е за след грунд или първа ръка боя за дребни корекции които се виждат на светлина.
Само 1 ръка е минато но не със колор кит а със гипсова шпакловка на Боро,гледах да е по тънко защото си бях взел само 5кг..........исках днес да го мина със колор кит за да го загладя и след това грунд и боя но като стоеше така на петна просто няма как.
Колко време му трябва на това да изсъхне ?
VLADO66 - майстор
Докато побелее равномерно,стига да е шпакловано цялостно и да не прозира основата.
marian1 - майстор
Не знам от къде си, но лятото влагата е мн голяма - това също е причина, водата от материала да излиза по-бавно.
bebo79 - помощник
marian1 написа:
Не знам от къде си, но лятото влагата е мн голяма - това също е причина, водата от материала да излиза по-бавно.
От София съм но това е в Люлинска панелка при майка ми.
Все още не е изсъхнало и не знам какво да правя,такова нещо за пръв път ми се случва.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за финна шпакловка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: