• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
emosms - специалист
Здравейте, ще си правя вграден гардероб с плъзгащи врати.
И.... горно водене, долно водене, ширина на релсата, не знам какъв механизъм ми трябва :D.
Предполагам най - добре и с горна и с долна релса. Ще бъде с 2 врати, разминаващи се.

Гледам тук, магазина е в квартала и съм взимал обков от там. Дано линка да не е реклама.
http://www.meritbg.com/mebelen+obkov/me ... shti+vrati
Няма спецификации, товароносимост...
Знам, че като се хвана ще го направя, но не съм ориентиран какво да избера.

Поздрави
sreky - специалист
Не е реклама,магазина е сериозен,повечето мебелисти в Пловдив пазарят от там.Механизмите и качеството им са среден клас.На теб би ти свършл работа първия от изброените механизми ЛЦ-80,но е хубаво да дадеш някакви примерни размери и с какви машинки имаш да можем да те насочим по добре
emosms - специалист
Нишата е 200 X 257.
Така че, примерно 2 врати, пдч 18мм 100x255cm.

Говорих с един познат завършил техникум, не ме насочи към конкретен модел, но:
- Препоръча долно водене
- Обясняваше ми за 'шишове', чрез които да натягам вратите, защото е вероятно да се изметнат.
Съответно, предполагам, тр. да поръчам да издълбаят и канали за шишовете, освен разкрой, нямам инструменти да го направя това.

Поздрави
maroka - специалист
Твоят познат правилно те е насочил към система с долно водене. Механизъм какъвто си избереш, личната ми препоръка е да избягваш турските. В града ви има и полски, за предпочитане са.
"Шишовете" се наричат обтегачи. Неприятна работа е да се разправяш с тях. Периодично ще трябва да си сменяш посоката на обтягане... и така до откат :) Стара технология са и се ползват само ако няма друг вариант.

Затова са важни следните неща:

1- избираш си сравнително качествено ПДЧ, да не гъне толкова.
2- като избираш кант-дръжки за вратите си избираш по-дебелостенни, респективно по-скъпи.
3- като опция можеш да разделиш вратата на 2/3 конструктивни части. По този начин избягваш риска от огъване по вертикала.

4- готов си за монтаж :)
sreky - специалист
Не съм съгласен с 3та точка на колегата,няма как врата от 2-3 части да е по стабилна от цяла такава.С останалото съм съгласен.Но за размер на врата 255/100 за да нямаш проблеми в последствие бих ти препоръчал механизмите топ лайн на Хетих.Ето за това говоря;http://www.youtube.com/watch?v=K0l0z9mdM70
maroka - специалист
sreky написа:
Не съм съгласен с 3та точка на колегата,няма как врата от 2-3 части да е по стабилна от цяла такава.С останалото съм съгласен.Но за размер на врата 255/100 за да нямаш проблеми в последствие бих ти препоръчал механизмите топ лайн на Хетих.Ето за това говоря;http://www.youtube.com/watch?v=K0l0z9mdM70
:) Прав си, че няма как да е по-стабилна... но има много начини, по които да бъде също толкова стабилна, колкото и цяла :)

Хубаво си постнал линк към Тop Line, само дето пропускаш факта, че колегата затваря ниша от под до таван. А това с Top Line без допълнителна конструкция няма как да стане :) Дори с нея, в такива изчисления ще го вкараш, че свят ще му се завие :)
От друга страна, Top Line L има малък реглаж, за сметка на това неудобен :)

Не го насочвай към такова решение, защото то е за други ситуации, а именно корпусни гардероби, които не достигат до таван :)
sreky - специалист
Абе мен ако питаш,по добрия вариянт е 2м гардероб с плъзгащи врати и отгоре 55 см надстройка с 4 вратички,ако го прави само от бленди и с тези размери ще се види в чудо докато го монтира,вратите ще са сигурно над 50 кг,пък ако смали вратите може и огледала да се сложат,но изборът си е негов ние можем само да предложим мнение и съвет
emosms - специалист
Ами това за кант-тапи дръжки направо мислих да го пропусна.. 5 лв метъра видях някакви, не знам колко са дебелостенни.
За плоскости - предлагат на егер по 115лв плочата, с включено кантиране и рязове в цената.
Вратите само са 2/3 плоча, материала тр. да е ок :).

Иначе, за дрешника специално, честно казано мислих да мина и с по-евтин вариант.

Има цял апартамент, празен, няма кухня... и бюджета е от значение.
Някои неща мисля да ги правя, за да е с еднотипен материал, защото може да намеря нещо изгодно и евтино, но като десен на пдч да стане манджа с грозде и цигания като съчетание.
Чираче - майстор
emosms написа:

Гледам тук, магазина е в квартала и съм взимал обков от там. Дано линка да не е реклама.
http://www.meritbg.com/mebelen+obkov/me ... shti+vrati

Поздрави
Тоя магазин за мебелен обков е кръгла нула. Отиди в магазина на Карловско шосе, малко след моста посока Карлово, вдясно. Малко е забутано, и не мога в момента да кажа адрес. Имат всичко необходимо за плъзгащи врати. И не само за тях.
maroka - специалист
Абе мен ако питаш,по добрия вариянт е 2м гардероб с плъзгащи врати и отгоре 55 см надстройка с 4 вратички,ако го прави само от бленди и с тези размери ще се види в чудо докато го монтира,вратите ще са сигурно над 50 кг,пък ако смали вратите може и огледала да се сложат,но изборът си е негов ние можем само да предложим мнение и съвет
Нищо лично, но не предлагай повече съвети :) При този рамер вратите са около 37 кг, ако не знаеш как се калкулира - в Нета има формула :)
Варианта ти за ниски врати и надстройка с отваряеми врати е супер... но сме 2015-та, а не 1985-та :)
Понеже ще го прави само с бленди - затова е правилно да е с долно водене, а не с горно. Ще се справи лесно и като конструкция, и като монтаж :) Дори и бленди не са му необходоми за затварянето, макар, че е препоръчително :)
Ами това за кант-тапи дръжки направо мислих да го пропусна
Хич не си го и помисляй :) Стабилната кант-дръжка ти е поне 80% от НЕусуканата врата :) НЕизползването на турски механизъм ти гарантира, че няма да чуваш тропотене на влакова композиция :) Иди в Съливер, там имат и полски механизми на сеРвол, ще ти свършат чудесна работа и без инструменти и обтегачи.
Егер беше ОК преди години, но откакто го правят в Румъния на 80% не е нищо особено. На същите пари си взимаш KAINDL, поне е ор'гинално австрийско. Иначе можеш да заместиш с Кроношпан, Габровница, или ОРМА (от Роси), доста ги хвалят.
Бюджета винаги притиска, не не ползвай евтини решения... иначе ще разбереш какво означава подписа ми :)
Правиш го за себе си, направи го така, че да го ползваш с години. Икономия от 100 кинта ще ти струва 1 000 след 2 години, повярвай.

Ако имаш нужда от още инфо... прати едно ЛС да ти дам телефон, че тия дни няма да имам достъп до Нет :)
  • 1
  • 2

Тема "система плъзгащи врати" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: