Работа с гипскартон за напреднали.
Tonyk - напреднал
Здравейте, колеги
Утре мисля да започна таваните и съм решил да ги правя всичките с гипсокартон . Понеже не се занимавам с това искам да Ви помоля за мнение.

1. На какво разстояние е добре да се поставят един от друг UD и CD профилите - да съм сигурен, че ще стане здраво и няма да провисне. Знам, че е хубаво профилите да са кнауф .

2. Каква вата да сложа за максимална топло-изолация. Понеже става ниско в помещението - нямам много възможност да го смъкна тавана - трябва да НЕ пада повече от 5см . Ще сложа каменна вата на Кфауф , но с каква плътност трябва да бъде?

3. Има помещения където ще се коват профилите директно в плочата (т.е бетон). Какви дюбел пирони да взема? И съответно където има мазилка да може да минат през нея и да захванат в бетона, че таваните са в плачевно състояние в момента - не ми се рискува само за мазилката да се кове.

Благодаря предварително!
Тани - модератор
А аз искам да напиша поема на английски за любимата, но все още не зная азбуката. А и не само английската, но и българската азбука не знам и не мога да пиша и чета. Поемата ще ми трябва за след два часа, че тя тогава каца в София и искам да я посрещна с плакат, на който съм написал поемата ръкописно.


Точно толкова абсурдно ми звучат твоите въпроси.

Хубаво е още преди да почнеш, да вземеш да прочетеш нещо, защото на всичките ти въпроси и на тези, които все още не си си задал, вече е отговорено стотици пъти в този форум.
Тогава вече въпросите ще звучат доста по различно като например:
-избрал съм еди какви си профили, еди какво си вата, смятам да сложа окачвачите през еди какво си разстояние, а профили през 50 сантиметра, греша ли някъде?
Tonyk - напреднал
Нееее :) Не стана ясно, че няма да ги правя сам :)

От утре почва фирма - която ще работи таваните. Въпроса е че аз трябва да взема дюбелите и ватата. Исках да чуя и вашето мнение преди това - освен тяхното.

Благодаря!
radius - майстор
Понеже форума е направи си сам и не си уточнил, е нормално да приемем , че сам го правиш, още повече, че пишеш в първо лице.
На ватата гледай ламбдата, колкото по-малко, толкова по-добре. Но на 5см дебелина, няма да е от такова значение, така че вземи по-евтината. Ако е и за шумоизолация, по-тежката ( и по-скъпа) е по-добре.
Дюбелите е добре да си ги вземе фирмата, че като падне после да не си виновен ти.
marian1 - майстор
Дюбел-пирони на тавана? Шегуваш се, вече се слага Клиновиден анкер
jekasus - майстор
marian1 написа:
:-?
Заради кирилица не го дава като линк.
http://www.siper-bg.com/bg/?cid=198&pid=215

Тема "Гипсокартон на таваните - мнение и съвет" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: