• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
На един приятел тъста му почина. Той има хотели по банско и предполагам за там са били предвидени. В един склад открихме 12 бр чисто нови колектори с незнайна марка. Обема на счетоводните документи е огромен за да търсим фактурата, пък и никой не знае кога са купувани.

Понеже приятелят ми знае, че соларните отоплители са ми хоби, ще са за мен. Качеството на изработка според мен не е никак добро.
Това което знам са размерите 2125х1200х100. Това са външните размери на колектора. Има 4 бр месингови изводи муфа 3/4

С призматично стъкло и със селективно покритие ( предполагам заради синият цвят) с 10 бр вертикални колекторни тръби.

Моля помагайте колеги за да мога да определя модела и за да му знам характеристиките.
Благодаря!

Прикачен файл

SAM_8325.JPG

Прикачен файл

SAM_8326.JPG

Прикачен файл

SAM_8327.JPG
miroki - майстор
Китайците правят по поръчка без марка, за да се сложи после.
Ако няма никаква, може да са такива.
Огледай и за някакви цифри.
Счетоводството, всъщност не много трудно ще ги открият.
lz2skt - специалист
Според мен са турски
шоп - майстор
няма никакви цифри, никакъв надпис или табела. Само на стъклото е надписано, че е темперирано.

иначе е с медни тръби и абсорбер. Задната алуминиева ламарина е монтирана с винтове, развих няколко и видях медта и черната вата.

Пълна загадка за мен, мяза ми на турски
lov - майстор
Нъл знаеш на харизан кон зъбите не се гледат.
:-D

И на мен ми мязат на едни турски ама така като са опаковани не мога да преценя. От турско съм снимал доста покриви с панели и като се прибер в къщи ще се опитам да погледна и сравня.
шоп - майстор
:-D така де, аз май много кусури намирам... с фуги бил, сглобките били лоши. имал фуги.... ще играе силикона
но все пак ми се ще да разбера какъв е и на какви параметри мога да разчитам
miroki - майстор
Е, ако не ти харесват много, прати някой друг към Варна.
шоп - майстор
Със сигурност ще си оставя един за да направя един тест и замерваня за годишен добив спрямо вакумните.
Другите...имам много приятели, на които ще ги монтирам, а после докато ги тестваме и настройваме ще пием и замезваме:-))
lov - майстор
За фугите както казваш има силикон. Калпави ма колко да са щом турските дето се продават тука вършат работа какво повече да дириш. И нали знаеш че разлика от няколко процента на долу няма и да я усетиш.
naskov - майстор
И според мен са турски.
  • 1
  • 2

Тема "Каква е марката и модела на този слънчев колектор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: