Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
deianr - специалист
Здравейте,

моля за съвет - онова оранжевото пластмасово чудо на Елдом изтърва гореща вода наобратно и ще го сменям. Искам да сложа нещо по-дълготрайно. Дайте нещо работещо, може и не комбинирано, макар че съм на мека връзка директно до входа на бойлера. Т.е. имам кран, излизащ от стената, след това мека до комбинирания вентил, който е навит на тръбата на бойлера.
ivanovbg - майстор
Няма как да ти дадем, щот по нета си пишем.Дават нови в магазините, търсиш подобно и да не е пластмасово :yawinkle:


:partyman:
dyaneff - майстор
Преди бойлера трябва да има само предпазен вентил. НЕ трябва да има възвратен клапан.
Каналски - специалист
dyaneff написа:
Преди бойлера трябва да има само предпазен вентил. НЕ трябва да има възвратен клапан.
Това е доста Конформистко изказване ! Ние знаем защо го слагаме ! Ти може ли да опишеш какво очакваш да се случи или да не се случи като не сложиш Възвратен Клапан ?
По повод първият вече Стар въпрос. Аз успях преди година само до този модел по-добре направен да намеря/купя от
търговец продаващ STIEBEL ELTRON.
Изображение
dyaneff - майстор
След като знаеш обясни ти.

Между бойлера и клапана който си показал не трябва да има друга арматура. След като бойлера вдигне налягане, вследствие загряването, накъде ще се разшири водата ако сложиш и възвратен клапан.
Andri01 - майстор
Според тебе,водата изтласкана от увеличеното налягане,трябва да се върне към водопровода? И...ако водомера е на метър от бойлера-стопен водомер и топла вода в крановете за студена?!? За това клапаните са комбинирани-предпазен и НЕвъзвратен/еднопосочен/.
ESPACE - майстор
Клапана е предпазно-възвратен. Като думата възвратен съвсем не означава че клапана връща вода, а че е с възвратно постъпателен механизъм. В тази връзка думата НЕвъзвратен е неправилна. Защото ако е невъзвратен значи няма да затвори след като е отворил и вече няма да е клапан. Лошото е че думата набира популярност.
ivanovbg - майстор
Хубавите клапани връщат вода, но само при високо налягане. Нещо като друга защита при прегряване и не капят, а ако не отвори пароизпускателя вкарват горещата вода във водопровода. На снимката по горе се вижда точно в центъра на клапана друго по малко с обратна посока.
:partyman:
Каналски - специалист
dyaneff написа:
Между бойлера и клапана който си показал не трябва да има друга арматура.
Точно така както си го написал мисля и аз и други ! Вероятно по-горе си имал предвид това, а се разбира че само това ...
Бойлер <-- Предпазен Клапан <-- Възвратен Клапан/Обратна Клапа/Устройство предотвратяващо обратен поток <-- Спирателни Кранове и пр. арматура каквато ти душа иска ...
deianr - специалист
Експеримент:
Спирам студената вода от крана до водомера. Бойлер - загрят и изключил. Отварям крана на чешмата към студено - не тече топла вода, отварям на топло - потича леко топла и спира. Вода от смесителя не тече повече, само фъшти известно време.

Как, аджаба, със същия вентил и инсталация, като спрат централно студената вода от ВиК /а не я спирам аз от крана/, водата от бойлера ми тръгва надолу по тръбите?!?!?! Усещам я, водомера става горещ, тръбата след водомера също. Не вярвам да качва вода от друг бойлер при нас, при условие, че сме ПОСЛЕДЕН ЕТАЖ.
С каква тяга дърпат комшиите от долните етажи, че ми преодоляват клапана :mrgreen:

Тема "Добър предпазен вентил и възвратен клапан за бойлер" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: