• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Какъв електрожен да си купя и от къде,да не е много скъп,но да е надежден. От Пловдив съм. :arrow:
вэеми си на кемпи модел т-150 цена около 1500-1600лв.
mladenvasilev, най-вероятно пита в диапазона 100-160лв.
Кракра.20 години го използвам и още работи.Тогава го взех за 160лв.
В Практикер гледам Ейнхел има промоция 212 лв ама не успях да мерна параметрите ,а и нали не ме интересуваше надали щях пък да ги запомня :)
Моя е на Кракра Т180 взех го за 375 лв, преди 2 месеца от Перник, от тогава го експплатирам до безубразие и не марда, направо е железен. Препоръчвам с чиста съвест :)
Зависи за какво ти трябва. Ако смяташ да заваряваш доста ,бих те посъветвал да се ориентираш към апарат с телоподаващо устройство. Имай в предвид ,че евтините апарати не могат да се товарят много. Иначе ако си решил да направиш солидна инвестиция разгледай инверторите. Предполагам че може да се намери докъм 800лв.
КОЛЕГИ ГОВОРЯ ЗА ЕДНО БИЖУ.МОНОФАЗНО 4-5КГ.ЗАВАРЯ И СЪС СТОМАНИ ЕЛЕКРОДИ И НА АРГОН
Евтино и хубаво да различни работи но ако намериш електрожен на "кракра" си заслужава да го вземеш.Изпитани са в времето.Заваръчния ток е променлив което ще рече че работи само с рутилови електроди от рода на българските "Вежен".Хубавото е че намотките са от медна шина а не като на повето метровски от алуминиева.Колегата антон_31 съветва за инвертор,супер стига да ти се дават пари.(най-евтиния модел на KEMPPY -Минарк 150 е на панаирна цена към 1050лв.).Има и по евтини инвертори но на други фирми.Все пак Кемпи е една от водещите в заваръчната техника.
П.С. По принцип е по-добере електожена да дава прав ток.Работи с всички видове електроди а рутиловите "пеят" :-D
joe007 написа:Евтино и хубаво да различни работи но ако намериш електрожен на "кракра" си заслужава да го вземеш.Изпитани са в времето.Заваръчния ток е променлив което ще рече че работи само с рутилови електроди от рода на българските "Вежен".Хубавото е че намотките са от медна шина а не като на повето метровски от алуминиева.Колегата антон_31 съветва за инвертор,супер стига да ти се дават пари.(най-евтиния модел на KEMPPY -Минарк 150 е на панаирна цена към 1050лв.).Има и по евтини инвертори но на други фирми.Все пак Кемпи е една от водещите в заваръчната техника.
П.С. По принцип е по-добере електожена да дава прав ток.Работи с всички видове електроди а рутиловите "пеят" :-D

Мисля че лидера се казва Fronius ето едно прилично електроженче на промоция - в сайта има и по мощни и съответно по-скъпи, но при този съотношението цена - възможности мисля че е добро!Лично аз съм си избрал този и когато ми остане някой свободен лев ще си го взема.


http://www.proshop.bg/rw/items/2221101- ... -1200.html
Fronius - TransPocket 1200 - Заваръчна техника - Инверторни апарати - Електродъгови - Монофазни
Тани написа:http://www.proshop.bg/rw/items/2221101- ... -1200.html
Fronius - TransPocket 1200 - Заваръчна техника - Инверторни апарати - Електродъгови - Монофазни


Колега поне вземи 150А апарат,на 120 му е много малко ПВ-то.
Видях , че съм сбъркал линка , но точно тогава се сбъгяса сайта! На мен по принцип не ми трябва електрожен , а за редките случаи в които ми трябва имам един класически - доста тежък , но по- мощен от пернишките , а тези са мноого леки и удобни. Когато ми потрябва по-често може и някой друг модел да взема или телоподаващо - според работата.
Тани написа:Видях , че съм сбъркал линка ...

Но не си сбъркал адреса :2thumbs: ! Имам ТОЗИ и съм страшно доволен, както и всеки който е работил с него! С 2.5мм електроди пее на 90А! Не съм му взел още горелка за аргон, но планирам (засега няма и кой да работи с аргон).
Аз ли не съм запомнил добре цените или са ги вдигнали?
Преди година и половина цените бяха същите в "Киров"
Здравейте,интересувам се за инверторен електрожен кракрата ми дотегна искам да попитам за този fronius 1500 от 1629лв дали ще може да заваря 0.8или1мм дебелина защото кракрата не може.Чувал съм че инверторите реално заваряли 0.8мм но искам да си каже мнението някои който го има.
Имам го, но не съм работил с такава дебелина. Основно заварявам тръби. Мога да ти го предоставя за проба, ако си донесеш детайли.
Електрожена не е подходящ метод за заваряване на тези дебелини(0.8-1мм).Те по принцип се заваряват трудно дори с най-доброто за малки дебелини-ВИГ (аргон) или МИГ-МАГ(телоподаващо). На пазара трудно се намират електроди под 2.5мм а за 0.8 ламарина ще ти трябва най-много електрод 1.6мм.??? За самата машина не е проблем,повечето инвертори почват от 5 ампера и реално няма електрод който да гори на такъв слаб ампераж.
Така е. Този модел има възможност за ВИГ, но нямам горелка.
от rosenred » пет юни 20, 2008 12:36 am
re
На работа използвам Фрониус Транспокет 150, и мога да кажа,че е перфектната машина за монтажни работи на изделия с дебелина между 2-10 мм.Наскоро си купих за в къщи пак инвертор но на словенската фирма "Искраварение" модел Ксента 160 ТС.Определено
ксентата ми е по неудобна за работа когато използвам "Норд",може би защото има вградени опции като хот старт и антистикинг или още не съм и свикнал.Факт е ,че с фрониуса такива затруднения нямам.
  • 1
  • 2

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Практични решения”