Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Какъв електрожен да си купя и от къде,да не е много скъп,но да е надежден. От Пловдив съм. :arrow:
вэеми си на кемпи модел т-150 цена около 1500-1600лв.
mladenvasilev, най-вероятно пита в диапазона 100-160лв.
Кракра.20 години го използвам и още работи.Тогава го взех за 160лв.
В Практикер гледам Ейнхел има промоция 212 лв ама не успях да мерна параметрите ,а и нали не ме интересуваше надали щях пък да ги запомня :)
Моя е на Кракра Т180 взех го за 375 лв, преди 2 месеца от Перник, от тогава го експплатирам до безубразие и не марда, направо е железен. Препоръчвам с чиста съвест :)
Зависи за какво ти трябва. Ако смяташ да заваряваш доста ,бих те посъветвал да се ориентираш към апарат с телоподаващо устройство. Имай в предвид ,че евтините апарати не могат да се товарят много. Иначе ако си решил да направиш солидна инвестиция разгледай инверторите. Предполагам че може да се намери докъм 800лв.
КОЛЕГИ ГОВОРЯ ЗА ЕДНО БИЖУ.МОНОФАЗНО 4-5КГ.ЗАВАРЯ И СЪС СТОМАНИ ЕЛЕКРОДИ И НА АРГОН
Евтино и хубаво да различни работи но ако намериш електрожен на "кракра" си заслужава да го вземеш.Изпитани са в времето.Заваръчния ток е променлив което ще рече че работи само с рутилови електроди от рода на българските "Вежен".Хубавото е че намотките са от медна шина а не като на повето метровски от алуминиева.Колегата антон_31 съветва за инвертор,супер стига да ти се дават пари.(най-евтиния модел на KEMPPY -Минарк 150 е на панаирна цена към 1050лв.).Има и по евтини инвертори но на други фирми.Все пак Кемпи е една от водещите в заваръчната техника.
П.С. По принцип е по-добере електожена да дава прав ток.Работи с всички видове електроди а рутиловите "пеят" :-D
joe007 написа:Евтино и хубаво да различни работи но ако намериш електрожен на "кракра" си заслужава да го вземеш.Изпитани са в времето.Заваръчния ток е променлив което ще рече че работи само с рутилови електроди от рода на българските "Вежен".Хубавото е че намотките са от медна шина а не като на повето метровски от алуминиева.Колегата антон_31 съветва за инвертор,супер стига да ти се дават пари.(най-евтиния модел на KEMPPY -Минарк 150 е на панаирна цена към 1050лв.).Има и по евтини инвертори но на други фирми.Все пак Кемпи е една от водещите в заваръчната техника.
П.С. По принцип е по-добере електожена да дава прав ток.Работи с всички видове електроди а рутиловите "пеят" :-D

Мисля че лидера се казва Fronius ето едно прилично електроженче на промоция - в сайта има и по мощни и съответно по-скъпи, но при този съотношението цена - възможности мисля че е добро!Лично аз съм си избрал този и когато ми остане някой свободен лев ще си го взема.


http://www.proshop.bg/rw/items/2221101- ... -1200.html
Fronius - TransPocket 1200 - Заваръчна техника - Инверторни апарати - Електродъгови - Монофазни

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Практични решения”