Здравейте! На пролет ни предстои строеж на едноетажна къща 80кв. с двускатен покрив и сега проучвам кои тухли са най-сполучливи? Казват ми, че гръцките много се счупват, та ги игнорирах. Спряли сме на българските, мои приятел в момента строи с тухли от с. Ресен Лукети ЕООД и е много доволен, няма счупване. Тези на Поротерм счупят ли се лесно? Най-вече ме притеснява, че като дойде време за изолация, ще има пробиване в тухлите с дюбели и затова гледам да са сполучливи. Ще се радвам да ми помогнете с избора? Иначе керемидите ще са на Тондах Винеам.
dimitrova_k написа:Здравейте! На пролет ни предстои строеж на едноетажна къща 80кв. с двускатен покрив и сега проучвам кои тухли са най-сполучливи? Казват ми, че гръцките много се счупват, та ги игнорирах. Спряли сме на българските, мои приятел в момента строи с тухли от с. Ресен Лукети ЕООД и е много доволен, няма счупване. Тези на Поротерм счупят ли се лесно? Най-вече ме притеснява, че като дойде време за изолация, ще има пробиване в тухлите с дюбели и затова гледам да са сполучливи. Ще се радвам да ми помогнете с избора? Иначе керемидите ще са на Тондах Винеам.Във зависимост от конструктивния план на къщата , тулите най-вече са елемент (материал) за зидане на стени ( носещи ИЛИ преградни ) . За това се набляга най- вече , на техните изолационни показатели.Какво разбирате под здрави...и какво общо имат вида на керемидите спрямо въпроса които сте задали.