Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Jacket - специалист
Здравейте,

Не съм сигурен, че съм уцелил правилното място. Не успях да измисля и по-точно заглавие, така че ще се опитам да обясня проблема и се надявам да ми помогнете.

Сина ми е на 2 години и от едно известно време има любимо занимание да тича от единия край на хола до другия и да се блъска с все сила в стената. Може да го прави по цял ден и очевидно ще продължава още доста време :lol: Съседите обаче определено не са много щастливи, защото понякога го прави късничко колкото и да го пазим по това време. Общо взето сме опасали почти целия хол с мебели за да не може да блъска, но на едно място просто няма как. Идеята ми е на това място да сложа нещо смекчаващо на стената, мисля че 100x50см или нещо подобно би свършило работа. Съответно трябва да може да смекчава ударите така че той хем да се блъска в него и да си задоволява крастата, хем да не се чува през 3 етажа. Предпочитам да е нещо, което да мога да купя в максимално готов вид, защото не съм от големите майстори :) Съответно трябва и да може да се хване за стената здраво, защото със сигурност ще последват опити да бъде свалено. Аз си представям нещо със солидна (дърво) основа и облицовка, общо взето като седло на стол, но предпочитам нещо по-готово като решение :)
1115 - специалист
Коркова дъска - залепена за дървена подложка и закрепена с дюбели за стената?
romanpm - майстор
Например 2см фибран ще погълне максимално удари , и лесно се оформя . Е , може да започне да се рони след време :)
Kasap - специалист
Бих препоръчал алтернативен подход:
-купи му каска
-вържи го с един ластик за гащите
-обуй му ролкови кънки за да не може да се затича

На нашия бозайник му бях взел едни пантофи за баня (с вендузки) и се лепеше за теракота, та не можеше да търчи като изтребител.
lyubohar - майстор
Мисля,че трябва да опитате да го отучите.
Може утре да реши да се блъска в нещо друго-секции,бяла техника.
Със сигурност ще се нарани рано или късно.
Andri01 - майстор
Ако е в рекламационен срок все още,върнете го и си вземете друго дете :?
radius - майстор
И корка и фибрана ще се чуват, а и са твърди да си бъхтиш главата.
И аз съм на мнение, че трябва да го отучиш.
А иначе се сещам за дунапренови матраци, има и детски малки.

Тема "Обезопасяване (смекчаване) на стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: