Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mimitoni - специалист
Как :? :? :?
ivanovbg - майстор
Един от начините - монофазен двигател върти 3 фазен генератор. Не задаваш параметри за по точен отговор.

:partyman:
griffin - майстор
ако от монофазен искаш да получиш трифазен има инвертори
http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=3+p ... er&_sop=15
има и по прости преобразуватели с няколко кондензатора вътре, доколкото си спомням при тях се губеше около 20% от мощноста, но цената е по поносима.
mimitoni - специалист
griffin написа:
ако от монофазен искаш да получиш трифазен има инвертори
http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=3+p ... er&_sop=15
има и по прости преобразуватели с няколко кондензатора вътре, доколкото си спомням при тях се губеше около 20% от мощноста, но цената е по поносима.
Извинявам се на всички. Имам компресор за въздух трифазен 1,1 кв. /1.5к.с. които използвам мн. рядко а плащам месечно 10/12лв. Дори когато нямам и един квч. таксата върви. Държа на компресора но се налага да закрия 3ф. партида. Току що се пенсиорах и ..... [-o< [-o<
MamaMy - майстор
Сменяй електромотора. Всичко останало като цена ще е в пъти по-скъпо. :)
solar_entusiast - специалист
То трифазният двигател може да работи и в еднофазна мрежа.
Вярно, че му се понижава параметрите, но в случая може и да стане.
lov - майстор
Китайците продават честотни инвертори за тази мощност на цена $80. Но горе долу на същото стъпва и цената на един нов монофазен двигател. А се намират и втора ръка на по тънко така че си прецени сам.
Avas_co - майстор
lov написа:
Китайците продават честотни инвертори за тази мощност на цена $80. Но горе долу на същото стъпва и цената на един нов монофазен двигател. А се намират и втора ръка на по тънко така че си прецени сам.
То и български има на Електроинвент, но не съм сигурен на каква цена.
Споменавам за тях не за друго, ами тая работа не е само да вържеш жиците и да го пуснеш, та от горе посочените може да се очаква и съпорт.
А, дали няма да е по-изгодно и/или по-лесно с монофазен двигател всеки си решава сам.

Тема "Възможно ли е:монофазен преобразуване на трифазен ток" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: