Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте,всички.Нов съм във форума и като цяло не съм много навътре в сферата на строителството. Имам малко местенце в центъра на града и бих искал да разбера какво евентуално мога да застроя там. Мястото е 70 кв.м като в момента там има стара керпичена колиба.Къщичката има документи,но никъде не пише коя стая с каква площ е,а просто че има 2 стаи и кухничка.Какви документи ми трябват да я съборя , колко от площа бих могъл да застроя и как стоят работите с къщите отстрани.Трябва ли да се допитвам до съседи,колко разстояние трябва да оставя до къщите отзад и тази отстрани.Може ли да се направи евентуално и една стаичка на 2ри етаж ? Прилагам и линк от гугъл стрийт ако може да добиете представа изобщо. Къщата е номер 25. http://prikachi.com/images.php?images/474/8681474l.png
Последна промяна от btonevvv на чет мар 10, 2016 6:53 am, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Това с картинката няма общо с описаното от теб
Добре. Ще дъм благодарен някой друг да сподели мнения и препоръки. Както казах не съм много на ти с материята
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Писал си 700 квадрата, с малка колибка, а това е супер малко място, няма и 70 квадрата и всичко е супер гъсто застроено. Какво има да му разбираш.
Поясни, моля, каква е ситуацията
70 кв.м е мястото,грешката е моя
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
ОК. Ако имаш документ за собственост и на този документ я има къщурката, можеш да си извадиш разрешение за ремонт. "Издаване на разрешение за строеж, основен ремонт и преустройство на съществуващи сгради и помещения (чл. 148, ал.1, чл. 152 от ЗУТ )"
След това разрешение ще си наясно какво можеш да правиш, пък и пак ще питаш. Ако бутнеш нещо без това разрешение има голяма вероятност да си останеш без нищо
Добре , а като цяло според вас колко е максимума който може да се застрои на тази площ ?
kozl - майстор
Питай в общината какъв е реда да поискаш разпечатка план на застрояване или от ПУП подробен устройствен план, съдържащ твоя имот. На този план ще видиш какво е отредено за застрояване.
gnt69 - майстор
Ако не питаш и искаш разрешение от общината, можеш да построиш каквото си искаш. Ако питаш в общината ще кажат че не може защото си маломерен, не си УПИ, трябва да се обединиш със съседен имот, да се направи застроителен план абе голям цирк който би струвал няколко хиляди лева. Така че строй каквото си си наумил и се моли някой комшия да не се жалва. Вариант 2 продаваш купуваш УПИ и си строиш каквото искаш. :partyman:
Прикачен файл:
Clipboard01.jpg
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
btonevvv написа:
Добре , а като цяло според вас колко е максимума който може да се застрои на тази площ ?
Николко. Ако няколко имота се обедините, може да строиш и ако правиш ремонт може. Ремонт значи и да събориш и да построиш същото (почти)

Тема "Малка къщурка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: