• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ptankov - специалист
Здравейте,

Има ли такова животно като тоалетно казанче за вграждане, но за ъгъл? Нещо като ъглов моноблок, но за вграждане. Някой правил ли е?
jekasus - майстор
Структури на всички фирми стават за монтаж в ъгъла.
ptankov - специалист
jekasus написа:
Любопитно е в колко много магазини като ги питам казват, че такова нещо няма.

Някой, който е монтирал може ли да измери и да каже колко стърчи напред от ъгъла на стената. Интересува ме тоя размер:

Прикачен файл

DSC_3680.JPG
DSC_3680.JPG (59.92 KиБ) Видяна 3225 пъти
vladilen - специалист
ptankov написа:
jekasus написа:

Някой, който е монтирал може ли да измери и да каже колко стърчи напред от ъгъла на стената. Интересува ме тоя размер:
вземи дълбочината на произволна структура и конзолна тоалетна, добави ГК/лепило/плочки и с малко математика и ще стане, но теоретично - лесно е
не забравяй и за отвеждането на мръсната вода
аз лично не виждам смисъл от ъглов монтаж - винаги се губи повече място от стандартното решение :)
има и тоалетни с къса проекция ако мястото е кът...
Andri01 - майстор
ptankov написа:
jekasus написа:

Едното от казанчетата ми е монтирано на ъгъл. Това разстояние, от ъгъла е 250мм.,моноблок,казанчето е с форма на лунен сърп/ хехе ,ама и наименование измислих-за бисерите/.
ptankov - специалист
Andri01 написа:
Едното от казанчетата ми е монтирано на ъгъл. Това разстояние, от ъгъла е 250мм.,моноблок,казанчето е с форма на лунен сърп/ хехе ,ама и наименование измислих-за бисерите/.
Ти се шегуваш! Няма как да е 25 см. Това, което съм показал на снимката е 58 см. В 25 см сигурно може само котка да седне.

Мерси все пак, но аз питах за някой, който е монтирал вградено ъглово, а не моноблок.
Pooh - майстор
Ако бяхте разгледали линковете, които Чапара пусна още в първия отговор, може би, щяхте да видите тази схема:
Изображение
Според нея, при централно разполагане (без извъртане на структурата), минималното разстояние е 31см. + 2,5см гипсоратон (2 пласта са препоръчителни, иначе и с 1 става, тогава е само 1,25-1,5см) + около 1,5см (плочка и лепило) и от там - зависи от седалката, която си харесате - при повечето модели има размери по сайтовете. Значи грубо - 35см. + дължината на самото цукало :wink:
Последна промяна от Pooh на ср мар 16, 2016 5:07 pm, променено общо 1 път.
Andri01 - майстор
Ако те интересува,ще направя снимка! Имам в предвид казанчето за водата,чийто размер те интересува! Естествено,че самия моноблок излиза напред!
jekasus - майстор
При 50см рамка - 40 см от вътрешния ъгъл заедно със два пласта гипскартон.
И то плътно сложена към стените структура, а колко ще позволи канализация е ...
Има тесни структури и на идеал стандарт.

Прикачен файл

IMG_20160316_131007.jpg
IMG_20160316_131007.jpg (106.17 KиБ) Видяна 3140 пъти

Прикачен файл

IMG_20160316_130938.jpg
IMG_20160316_130938.jpg (116.41 KиБ) Видяна 3140 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Ъглово казанче за вграждане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: