От мобилни телефони до цифрови камери
Здравейте! Прочетох правилата и се надявам да не сгреша нещо и да получа малко помощ от колегите тук!

Идеята е да ползвам прост китайски звънец, за да затворя верига/импулс дистанционно, от 2-3 метра.
Като цяло свързах звънеца така , че да сработва с другата електроника, както ми трябва, обаче е прекалено китайски...разбира се за проба съм взел звънец от 8лв и обхвата му е смешен... едва реагира от 1 метър. От време на време реагира и от 4-5 метра, но това не ме устройва. трябва ми сигурен обхват от 2-3 метра.

Прилагам снимки на псевдо звънеца и , ако някой има идея как мога да усиля антената му, ще съм благодарен да сподели. Съответно, ако е възможно с приблизителна цена.

Модулите с дистанционни на 12в за автомобили ми вършат работа, но трябва да направя 10 такива дистанционни бутона и ще ми излезе скъпо с тези модули по 50лв за колите.

Ако някой има друга идея за * Дистанционен бутон * , който да сработва с реле или модулче на около 3 метра ! Също съм отворен за идеи!
Благодаря!

Звънеца: предавателя работи с 12в батерия. Приемника с 3в.
Изображение
Изображение
gnt69 - майстор
Купи нов звънец от 10 лева явно си случил на калпав. Аз имам такъв и хваща от 60м.
Andri01 - майстор
gnt работи ли през стени или трябва пряка видимост/ евентуално прозорец/ ?
Имам 3 такива звънеца и трите са еднакви....1 метър лови, повече , ч хване я -не.
Пак казвам... от 10лв боклучета са, но трябва да направя 10+ дистанционни бутона и това ми е най-лесно и евтино (ако успея да усиля обхвата до 3метра )
infomar
Моят също е от 10 лева китайче и работи над 10 метра с нови батерии - стени/прозорци не са проблем. Постави читави батерии - при слаби батерии разстоянието намалява рязко. По това разбирам, че батериите са вече слаби.
Hoвoceлckи - майстор
Аз лично не виждам картинки :? Ако ще купуваш друго погледни ТУК. Конкретно това?
Последна промяна от Hoвoceлckи на вт май 03, 2016 11:02 pm, променено общо 1 път.
fox_vt - майстор
Hoвoceлckи това което му предлагаш е само дистанционни.До автора на темата яко китайски звънци си набарал :lol: обикновенно с нова батерия покриват почти 100 метра.Вземи си едно такова Радио реле

Ползвал съм такова и лови от 100 метра.Има различни варианти за захранването на приемника 12-24-220V но трябва да потърсиш.Лошото е че трябва да чакаш поне месец,ако ли не малко по скъпо го има и в бг.А тия звънци твоите ги мятай в контейнера :-D няма как безжичен звънец да не може да се ползва на повече от метър разстояние :partyman:

Я виж тука ОЛХ

Иначе по магазините са на безобразна цена ТУК
Hoвoceлckи - майстор
Имам го с приемателя с 4-те реленца, пазя поръчката, но нещо не се отваря оферта :? В бързината съм показал предложение само на "пултове". На страницата все пак има и с приемници.
Duke_BG - специалист
кажи по-конкретно какво смяташ да правиш, че ти трябват 10 броя , па може и да измислим нещо друго :)

а и тия звънци може и да объркат пейзажа особенно ако комшията е с такъв :)
Справих се като си поръчах дистанционни с 2 канални модули (за автомобили). Дистанционното го скрих в кутийка с външен бутон и готово.

Целта е да направя бутони за отваряне на врати на затворени комплекси, като говорим за решетъчни врати и огради и нее красиво да пусна кабелни канали с кабели от вратата до бутона, пък и е нелепо, защото всеки може да хване кабела и да го откъсне или да си отвори и т.н.

Сложих приемниците на дистанционните в кутийките с модула за отваряне с ЧИП/карта и така.

Като цяло.... ясно е че не може все ...с трици маймуни да ловим, както се казва. Пък и така или иначе инвестицията излезе по 80лв на портал, така че цената от 800лв за контрол на достъпа на 10 портала си е смешна като цяло.

Благодаря на отзовалите се !

Тема "Как да усиля антената на звънеца?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: