Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
dakata2002 - специалист
Можели някой да даде съвет за замазка която се Рони и рехава слаба дали има начин да я усиля или трябва да се кърти
gnt69 - майстор
Ако е здраво залепнала за плочата и не бие на кухо една ръка лепило за финиш слой да не се рони би свършил работа, ако бие на кухо и е отлепена на места чук секач или къртач и наново. :partyman:
VLADO66 - майстор
Измитане,прахосмукачка,дълбокопроникващ грунд и саморазливна замазка.Това е само в случай че само повърхността се рони.
chapara - майстор
Вместо грунд препоръчвам рядко циментово мляко в консистенция така че да попива средно. Заливаш докато уплътни, така и да не е захванала за плочата ще се захване :wink:
dakata2002 - специалист
Благодаря за съветите и аз така виждам нещата да изкъртя проблемните участъци и след това грунд и циментови мляко защото е по евтино да залея но ме притеснява че ще има плочки да ли ще е проблем да не стане по лошо
VLADO66 - майстор
Ако тръгнеш да къртиш, ще вдигнеш цялата замазка.Проблемните участъци се режат с флекс(трябва да се внимава за тръби на отоплението).В образувания отвор може да налееш и разредено лепило С 200.
nikolov333 - майстор
dakata2002 написа:
Благодаря за съветите и аз така виждам нещата да изкъртя проблемните участъци и след това грунд и циментови мляко защото е по евтино да залея но ме притеснява че ще има плочки да ли ще е проблем да не стане по лошо
Плочки върху замазка, която се отделя от основата лично аз не бих сложил.. Махам всичко до здраво, грунд, замазка с нивелация и на гребен.. Ако само се рони може и да стане с дълбоко проникващ грунд или заливка с циментово мляко, но ако е отлепена от основата, най-добре нова..
chapara - майстор
Цъцъцъ, първо залей и после с чукчет :roll: :wink: , но изчакай 168 часа :wink:
dakata2002 - специалист
В мазе на къща е

Тема "Слаба замазка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: