Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Micho@85 - специалист
Здр искам да попитам за мнението ви за изграждане на подобна система. Наличното до момента са само два бойлера по 80л с по една серпентина които са свързани кам котела. Четох нещо по въпроса но в доста стари теми та ако може някой да ми предложи схема за свързване ще сам много благодарен. По точно ме интвресува кръга ТО-бойлер(бойлерите са само с 2 изхода). Предварително благодаря.
Evgeniy - майстор
Не ми е ясно точно къде е мястото и каква е ролята на ТО?
Micho@85 - специалист
До колкото четох има два кръга единия е СК-ТО другия чрез втора помпа превърта водата от бойлера през ТО нещо като рецирколация та въпроса ми е какво трябва да се сложи(като допълнителна арматура) за да деиства системата коректно.
Micho@85 - специалист
Вече видях. Благодаря много.
romanpm - майстор
Аз съм с пластинчат топлообменник , защото ми се проби мантела на бойлера и съм доволен . Сега съм с два бойлера и те съветвам да си монтираш кранове така че да можеш да ограничаваш циркулацията през един бойлер само ;)
filmatoplo - майстор
Тази схема не е вярна.
Micho@85 - специалист
А има ли начин да научим правилната схема?
До romanpm с какви панели си?
filmatoplo - майстор
Топлообменника е на друго място в схемата.
шоп - майстор
Филме, ако правим аналогия с отоплителните инсталации, е хубаво помпата да е преди топлообменника, но тук температурите са изравнени и няма голямо значение къде е монтажа.
Така мисля аз:-)

Тема "БГВ с пластинчат топлообменник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: