Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте!
Имам помещение на което осветлението му е разделено на две (захранва се през два различни предпазителя) и съответно на ключа са изведени фази от двата кръга. Има ли някъде такива двойни ключове с два входа? :?: Търсих навсякъде но май не се произвеждат такива. Всички са с един вход и два изхода. Ако може да запазя сегашното разделяне през два предпазителя ще е добре, иначе май трябва да ги вържа през единия и другия да го оставя празен. Благодаря :!:
FM STEREO - специалист
Няма такива ключове,вероятно така както е направено е за два ключа,може да вържеш един ключ като използуваш само единият кръг,предполагам осветителните тела не са много. Не си уточнил какво е това помещение,гараж,зала, колко и какви са осветителните тела?
Ясно. Ще ги вържа всичките на единия кръг и ще сложа обикновен двоен ключ. Иначе трябва да къртя нова дупка за втори. :rolleyes: Помещението е като гараж и лампите са малко. По скоро няма смисъл от тези два предпазителя. Ще ги прекарам през един и ще запазя отделното им включване. Благодаря за отговора. Това ми беше важно - дали има въобще такива ключове или не. =D>
FM STEREO - специалист
Връзваш ключа на единият кръг,а вторият го изключваш,като махаш кабела от предпазителя,нека ти стои като резерва.
Последна промяна от FM STEREO на нед юни 19, 2016 4:53 pm, променено общо 1 път.
krasi92 - майстор
Серията Unika на Шнаидер е това което съм ползвал
nikolov333 - майстор
Точно с unica-та може да стане, понеже са модулни.. С нея правих комбинация от пуш бутон и ключ в единична конзола с двойно захранване..
kozl - майстор
Има такива ключове не само на Уника. Аз докато търсех двоен девиатор и някъде ми пробутваха такъв за двоен девиаторен. Ама не съм от полза, че не запомних къде и коя марка, но не беше от скъпите серии.
gogo7777 - майстор
Тия "две фази" различни ли са.......т.е. имаш трифазна инсталация или разклонена една фаза?....Премери напрежението между тия два кабела в конзолата и пиши пак :|
Antonii - майстор
ABB имат също такива ключове, че даже и двойни девиаторни имат.
nikel - специалист
Има такава схема за дивиаторно включване на осветлението с две еднородни фази. Схемата се е използвала през през 60 - 70 години на миналия век с цел икономия на проводник и не ти я препоръчвам.

Тема "Ключ за осветление с две входящи фази" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: