• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
quadro - помощник
Здравейте,
искам да си удължа плочата която е Г-образна. Реално е П-образна, но третата страна е от тухла. Моите майстори ми сложиха анкерни болтове и тръгнаха да връзват с телове арматурата без да я забиват в плочата. Казаха ми че така било по-здраво от заварка?! Аз ги накарах все пак да забият арматурите в плочата. Но разбрах от друго място, че било хубаво и да се издълбае зъб в тухлената стена, така че бетона като се излее да се подпре и на стената.
Ето вижтте тук какво е положението:
http://tavan360.hit.bg/enter.htm
Влачете с мишката надолу за да се завърти панорамата и да видите как изглежда реално.

Бихте ли ми казали тоя метод с теловете как ви се струва. И какви други методи за заздравяване на удължаването на плочата ще ми препоръчате! Размера на новата част е някъде около 80*60 см
dobromir.marinov - специалист
За плочата не мога да ти помогна ,обаче кажи как се прави това със снимката?
quadro - помощник
Като си оправя плочата ще ти кажа. Сега просто за друго не мога да мисля.
rendo - специалист
Извинявай моля те кажи това камера ли е или е снимки
quadro - помощник
Лелеее, май ще открия нова тема по този повод :)
Всеки фотоапарат може да прави такива снимки. Има само едни приспособления + софтуер
quadro - помощник
Ето тук показвам на какъв вариант се спряхме най-накрая. Сигурно съм се презастраховал малко повече, но според мен е добре!

Прикачен файл

DSC_1396.JPG
Кофраж
DSC_1396.JPG (115.16 KиБ) Видяна 9511 пъти
evdoki - специалист
quadro написа:
Бихте ли ми казали тоя метод с теловете как ви се струва. И какви други методи за заздравяване на удължаването на плочата ще ми препоръчате! Размера на новата част е някъде около 80*60 см
Здравей,това със снимката ми хареса, но за него после.Предлагам ти да разбиеш бетона около 20-30 см., да оголиш арматурата, и към нея да захванеш новата арматура.По- принцип ако се прави за тераса захващането трябва да е 1 към 1.5 -пояснявам, ако удължаваш 1 метър висяща плоча,арматурата и трябва да завършва на 1.5 метра в стаята.
За стената съм съгласен да се направи "зъб" за да захване бетона по-здраво за тухлите.
Дано съм помогнал

Току що погледнах новият ти отговор.
Малко ми се струва слабо :?
Арматурата която излиза от основната плоча трябва да завършват на "Г" като дългата страна на "Г" то е на повърхността на плочата , а късата е вертикална.Освен това арматурата на плочата се прави двуредова- отдолу и отгоре.
Ако има нещо ще се радвам да помогна
quadro - помощник
Благодаря за отговора по темата. В случая се оказа, че и трите страни на П -то са бетон. Т.е. няма тухла, но направихме нещо като зъб в бетона. Това за терасите го разбирам ама тук се захваща от три страни, а не само от една. Надявам се, че това, че не съм набил арматура надълбоко няма да е проблем (5 см средно). Все пак са 15 точки от почти всички краища. И все пак е 80*60см
rendo - специалист
Ами виж сега това което си го направил кат арматура ще издържи удължението не е голямо което говори и за малко натоварване.

Ако чак толкова те притеснява сигурноста просо издълбай по голям зъб в тухлатаи няма да имаш ядове
quadro - помощник
Абе мен вече не ме притеснява. Ама в началото ме притесняваше, когато не искаха да набиват арматура в плочата. А само 7 осемсантиметрови анкерни болтове и на тях с тел да се хване арматурата.
  • 1
  • 2

Тема "Удължаване на плоча" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: