Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте на всички, които ще имате време да ми отговорите. Трябва да си сложа плочки в банята, но не знам точно какви са процедурите преди самото залепване. Какви инструменти ми трябват и какви лепила да си купия. Плочките вече съм ги взела - съвсем обикновени, гладки, стандартен малък размер като за кухня. Стените преди са били с блажна боя, но тя вече се е улющила, заради влагата. Апартамента не е мой - живея под наем, затова не искам ижобщо да се старая, просто този мухъл вече ме побърква и е много грозно. Ако може някой да ми напише какво да направя стъпка по стъпка - от приготвянето на стените(трябва ли да се почистват, да се грундират и т.н.); какво се прави ако има неравности, защото стените са супер криви - това е къща от 40-те години; как се прави разстоянието между отделните плочки равно и т.н. сещате се какво ме интересува.
Молия ви помогнете ми.
crez - майстор
Поставянето на плочки е ЗАНАЯТ който не се учи по книга най-малко по пост от нета. По принцип стъпките са следните:
1.Инструменти: нивелир,мистрия,мастари, маламашка,назъбена шпакла, гумена шпакла за фугиране, бъркалка за терекол с бормашина, инструмент за рязане на плочки и за пробиване на отвори в тях, клещи за чупене на ивици и водопроводни инструменти за сваляне на батериите.
2.Материали: лепило за плочки, готов варов разтвор,цимент и фугираща смес или бял цимент,много чували за строителни отпадъци и транспорт за извозването им (хвърлянето на стр.отпадъци в контейнерите за смет е наказуему).
3.Порядъка е следния: изчистване на стените от падаща мазилка и боя, изправяне с нова варо-циментна замазка, сваляне на батериите, след това нивелираш в хоризонтала 2 мастара на разстояние една плочка от пода на двете стени и върху тях редиш плочките. Започва се от ъгъла и се редят на двете стени едновремено и така обикалящ банята,много внимавай с нивелира защото при вратата могат да ти се разминат. Тук пропускам детайли като слагане на ръбохронители, фугоразделители и т.п глезотии. Най-добре пазари си майстор и не се захващай, порови се в нашия сайт ще намериш доста неща за майстори и плочки. Успех!
Mnogo blagodaria za iz4erpatelnia otgovor, naistina. az shte si imam i pomoshtnik, ama ne sum sigurna toi kolko znae, zatova iskam da sum podgotvena i naistina mnogo mi pomogna. Samo edno ne mi stana iasno - kak se pravi razstoianieto mejdu plochkite da e ednakvo. Vijdala sum 4e se slagat edni plastmasovi krust4eta - te se kupuvat otdelno i kolko triabva da si kupia ot tiah?
crez - майстор
Моля, пиши на кирилица!!!!От тая латиница ми се повръща.
Тези кръсчета се наричат фугоразделители,биват различни размери 3,4,6мм и т.н те се слагат да направят наредбата с фуги които после се запълват с фугираща смес в цвят по желание,но за баня не ти препоръчвам да ги редиш с фуги, фугираща смес след като се втвърди има грапава пропусклива повърхност и задържа мръсотии и може да пропусне вода, реди ги плътно без фуга.
Теди - специалист
:shock: Браво за ентусиазма, но не се захващай с нещо което и "майстори" трудно вършат!

Тема "как се лепят плочки в банята? ПОМОЩ!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: