Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
qsen.1998 - помощник
Здравейте! Някой знаели как се изчислява затворен разширителен съд ? Котела е 35kw и системата е локална има 5 радиатора + лира и 50 метра подово отопление и бойлер ? Приемам съвети ! Предварително благодаря
piron45 - майстор
qsen.1998 написа:
Здравейте! Някой знаели как се изчислява затворен разширителен съд ? Котела е 35kw и системата е локална има 5 радиатора + лира и 50 метра подово отопление и бойлер ? Приемам съвети ! Предварително благодаря
Е, има писано де, порови малко. Ето ти нещо viewtopic.php?t=19077
maleeeestrax - специалист
Умножава се височината на сградата в милиметри по възраста на най-стария член на семейството по броя на прозорците по сбора от чиниите в кухнята и пердетата в хола по броя на диваните и накрая делиш на броя плочки в банята ----значи 8 литра съд ти е тамън. :rock:
Hoвoceлckи - майстор
Не виждам защо иронизираш, пък и даваш крайно решение. В действителност се предъвква, че трябва да е известно количеството вода, с което се пълни системата. То зависи от работните обеми на ризата, радиаторите, тръбите и фитингите. Приблизително би могла да се сметне, но по-лесно би било да се засаче при пълнене (примерно по водомера). Нататък е лесно:
naskov написа:
Коефициента на разширение на водата, който се използва за определяне на обема на разширителния съд е 0,043. Получения обем се умножава с коефициент на сигурност 1,5
MamaMy - майстор
Вземи си оправи заглавието пък тогава претендирай, че се ебават с теб!
Hoвoceлckи - майстор
MamaMy написа:
... тогава претендирай, че се ебават с теб!
Само аз ли не виждам такива претенции в единствения му пост в тази тема?
MamaMy - майстор
Извинявам се на автора! Не видях, че протеста е от твоя страна Новоселски.
На много бавен нет съм и съм забранил всякакви аватари, картинки, подписи и подобни за да ми зарежда страниците. По навик чета само постовете и като няма аватарите хич и не поглеждам автора. :)

Тема "Отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: