Привет на всички. Правя в момента една кутийка и докато правех фаска на капака фрезата запали на места дървото. Взе че ми хвана окото как стои и реших да опитам да превърна дефекта в ефект. Вместо да го шкуря реших да мина на места по капака леко с горелката. Обаче след тая процедура обаче се изкриви осезаемо. Пръснах го снощи с вода да видя дали няма да поеме поне част от влагата, която съм изпарил с горелката. За малки изкривявания това ми е вършило работа. Та сега имам няколко въпроса които се надявам да не ви прозвучат много глупаво: Дали има смисъл тая процедура с пръскането когато кривината е по голяма? Дали да упорствам и да пръскам няколко дена подред например? И понеже се изкриви учудващо симетрично и не изглежда лошо дори така дали ще е удачно да напасна кутията по капака ?
izzyone написа:Привет на всички. Правя в момента една кутийка и докато правех фаска на капака фрезата запали на места дървото. Взе че ми хвана окото как стои и реших да опитам да превърна дефекта в ефект. Вместо да го шкуря реших да мина на места по капака леко с горелката. Обаче след тая процедура обаче се изкриви осезаемо. Пръснах го снощи с вода да видя дали няма да поеме поне част от влагата, която съм изпарил с горелката. За малки изкривявания това ми е вършило работа. Та сега имам няколко въпроса които се надявам да не ви прозвучат много глупаво: Дали има смисъл тая процедура с пръскането когато кривината е по голяма? Дали да упорствам и да пръскам няколко дена подред например? И понеже се изкриви учудващо симетрично и не изглежда лошо дори така дали ще е удачно да напасна кутията по капака ?Сега ми дойде гениална идея задай с горелката и на кутията и тя ще се огъне учудващо симетрично по капака си нали са друшки.