Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Neno Er - специалист
Вече съм горд собственик на електрическа фреза.
И разбира се нямах търпение да я пробвам. Миналата седмица отидохме на чифлика на жена ми, сглобих машината и започнах. Що годе става добре. Щом земята поеме още влага ще се оре още по-лесно и качествено Но:
Мотичките не режат а скубят тревата и тя се навива около оста, което налага спиране и почистване.
Мотичките нямат режеща част а са тъпи като галоши.
По-добре ли ще е ако ги заточа с ъглошлайфа? :?
kr1100 - майстор
не знам как така нямат режещ ръб ? Заточвай , но да не посиняват / ама зависи какъв е материала, ако тип тенеке - няма значение посиняването./
При мен на Болгар а МБ5 са станали като сърпове от самозаточване в дребни камъни тип баластра./ извира от земята/.
Neno Er - специалист
kr1100 написа:
не знам как така нямат режещ ръб ?
Материалът е много здрав, защото въпреки няколкото удара на камък профилът на мотичките не се изменя. А имаче там където е "режещият" ръб, си е ръб с дебелината на стоманения лист.
EDI - майстор
Нено, не са за трева предназначени.Обикновено се минава и дроби чиста земя.И да ги заточиш, пак ще навиват треволяка.
Neno Er - специалист
Сигурно си прав, но все пак аз няма да обработвам абсолютно чиста площ. Все ще има и плевели в нея. Тук имаме една ситна която се развива пролетно и есенно време. Казваме и пилешка, или кокоша трева.

Тема "Мотички на е.мото фреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: