Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
oska - специалист
Здравейте,понеже апартамента ми е маломерен и си мисля да вкопая пералнята в стената на коридора(антре) и връзките да останат в банята,да ги скрия с по широк шкаф.чуденето ми е дали ще пречат вибрацииите нещо,дали да сложа някакви гумени тампони отстрани и отгоре между пералнята и стената?отворен съм към идеи :)
Andri01 - майстор
Така бях направил и аз в един 2-стаен апартамент. Отвора по голям с около 100мм ,а отстрани-дунапрен. Поне 10г. работи така,до като го продадох.
oska - специалист
това с дунапрена е страхотна идея,благодаря много
chapara - майстор
Скоро правих такова изпълнение, имам и снимки. Дай схема на банята и вид строителство, да помислим в/у въпроса :?
Gnus - специалист
Според мен още повече ще се намалят вибрациите, ако вместо дунапрен се сложи... въздух. А на краката на пералнята се обуят гумени тампони - продават се. Само нивелацията трябва да е читава.
XpacTa - специалист
Аз слагах такива гумени тампони на чисто нов електролукс 1200 оборота. Клатеше се като пияна. Махнах ги - само понякога вибрира леко. Пода е на мозайка. Прозводителя би трябвало да си е сметнал творението за работа върху твърда настилка (плочки, гранитогрес) - надали някой си слага пералнята на мокет или персийски килим.
Gnus - специалист
Подложките не заместват нивелирането, дори и върху персийски килим.
Аз ползвам такива лидълски върху плочки вече на втора пералня (едни и същи). С тях чувствително по-малко тресе.
kozl - майстор
Години наред пералнята седеше завряна в шкаф от ПДЧ. Запъната с твърда гума към шкафа. И шкафа беше запънат, вграден в тухлена ниша.
След 20-тина години, пералнята я преместих под плота на кухненските шкафове. Понеже се разхождаше и излизаше от мястото си, я анкерирах към плочата и сега не мърда и не блъска по околните стени (има достатъчен луфт).
Тази пералня Канди е закупена 1981 г и продължава да пере.

Тема "Вграждане на пералня в стена." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: