Сестра ми, ми подари старата си неработеща прахосмукачка, да се опитам да я поправя и днес я отворих да видя, дали има някакви видими, поправими дефекти..
Вижда се, че захранващата клема се е загрявала, доста и буквално се е разпоила от плаката за управление..
Проблема е, че докато опитвах да извадя една от контактните захранващи клеми, успях да извадя едновременно и двете и сега не знам, коя къде беше..
Като гледам пистите отдоло на платката мисля, че нулите т.е. двата сини проводника трябва да са средната обща пътека, понеже фазата на мотора си е обозначена на платката, а на другата захранваща линия е ключето за включване.
Въпроса ми е правилно ли се ориентирам и да търся ли друг проблем някъде, тъй като нулевия проводник буквално се е втвърдил, мисля да елиминирам контактните клеми и направо да запоя кабелите към платката. Ще има ли проблем, ако ги запоя или да търся нови клеми за да ги кримпвам като оригиналните..
Въпроса ми е правилно ли се ориентирам и да търся ли друг проблем някъде, тъй като нулевия проводник буквално се е втвърдил, мисля да елиминирам контактните клеми и направо да запоя кабелите към платката. Ще има ли проблем, ако ги запоя или да търся нови клеми за да ги кримпвам като оригиналните..