• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Nenchev - помощник
Здравейте, за пръв път пиша във форума. Надявам се, че не съм объркал мястото на темата и няма подобна. Наскоро смених дограмата в едната спалня- френски прозорци. От вътрешната страна ми е ясно как да я обърна и няма проблем, но от външната нямам идея. Перваза от вън е някакъв камък, пробвах с бърз цимент, но не става нищо - западно изложение е стаята и за 2 дни се напука от слънцето. По височина фугите съм ги минал с акрилен силикон, но долу на места фугата е много широка и ме съмнява да стане само със силикон.
Преди два дни валя доста и съответно протече отвътре :rolleyes:

Прикачен файл

_20170727_062553.JPG

Прикачен файл

_20170727_062506.JPG
preslav - майстор
В тези жеги и при тази дебелина на материала не вярвам нещо на циментова основа да не се напука - изчакай да захлади. До тогава се опитай да осигуриш водонепроницаемост с нещо от типа на акрилните уплътнители - не е нужно да изпълваш цялата фуга, а само да я запечаташ, после ще мислиш за декоративната част. Ползвал съм за подобни цели полимерна хидроизолация, разтваря се във вода, нанася се с четка, като изсъхне става като гума и където е залепнало няма отлепяне, респективно чистене, устойчива е на слънце и финиша може да се направи след години. Рано си махнал лентите, сега ще трябва да облепяш отново.
zz_stefanov - майстор
Акрилен силикон няма. Има акрилен уплътнител, който изобщо не е за външно приложение.
Тоя перваз като го гледам може и да подвежда вода и под него. Като цяло дограмаджиите не ги интересува, а за уплътняването от долу е трябвало да се вземат мерки преди да се постави дограмата.
За да се свърши качествено уплътняването може и да е добре да се свалят стъклопакетите.
kozl - майстор
Полиуретанов уплътпител за запълване на фуги. И както предложиха върху подпрозоречния плот хидроизолация и ако е възможно облицовай с гранитогрес.
Nenchev - помощник
Здравейте отново,
Стъклопакетите така или иначе ги свалям иначе няма достигане до перваза, отваряемата част на крилото е доста високо.
Не е проблем след като го уплътня отдолу след това да го "облека" отгоре с гранитогрес.
Какво да търся като марка за този полиуретанов уплътнител и каква хидроизолация да използвам/суха или/?
Първо трябва да го мина с уплътнителя, след това хидроизолация и като изсъхне лепя гранитогреса и фугирам отново,нали?

Благодаря. =D>
EDI - майстор
Директно си залепи греса на двоен гребен с хубаво флекс лепило.Като изсъхне, фугирай между греса с фуга или силикон, а между джама и греса запечатай със силикон за стъкло.Гарантирано работи повече от 15 години в къщи.
zz_stefanov - майстор
Провери и отвън отдолу на перваза дали няма фуги и вятъра да не навява вода под перваза. Става с огледало :)
Nenchev - помощник
Здравейте,
Да дам отчет докъде съм стигнал с прозорците.
Първо изчистих всичко от фугата и след това я запечатах с полиуретанов уплътнител - Судафлекс.
След това с флекс лепило СМ11 залепих гранитогрес и като изсъхна лепилото фугирах с фуга на Церезит.
Има ли смисъл да минавам със силикон за стъкло върху фугата между профила на дограмата и греса?
Другото което имам/за друг ремонт/ е течна хидроизолация Теразид GT-11, която става като гума след съхнене, тя дали е подходяща за допълнително запечатване на фугата?

Прикачен файл

newgres.JPG
EDI - майстор
То СМ 11 хич не е флекс, сиреч клас С2, и не е за грес навън, ама това си взел, това си сложил.Добре е да се затвори, да не прониква вода.Като гледам, добре е затворено, но след време водата и слънцето може да поразрушат фугиращата смес и отварят между фугата и дограмата.Зимата дори и от свиването може да се отвори леко.Удари му един тънък шев със силикон за стъкло.
kozl - майстор
А къде са дренажните отвори на снимката? Да не си ги захлупил с плочките?
  • 1
  • 2

Тема "Обръщане на френски прозорец от външна страна." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: