Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
dezdemonzz - помощник
Здравейте, искам първо да кажа, че не разбирам нищо от ток. Имам следният проблем - на един контакт, чрез един разклонител имам пуснат компютър, монитор, рутер и печка 2 киловата. Един месец работят и нямам проблеми. Днес ми загасна ПС-то, рестартирах го 2-3 пъти и след 10 сек само се изключваше, помислих, че захранването може би е сдало багажа, но видях че печката също се е изключила. Смених бушони, но и това не помогна. Когато пусна техниката и печката само на 1 киловат, работи, но ако я пусна на 2, светлинката започва да мига и след 3 секунди изгасва заедно с ПС-то ми. Сложих разклонителя в друг контакт от другата стая и пак същото се получава за жалост. Сега сложих печката на един контакт, а разклонителя с пс-то и рутера и монитора на друг, ПС-то работи, печката работи на 2 кв и всичко е като преди с разликата, че разпределих уредите на 2 различни контакта. Искам да попитам, някой има ли идея, какво е довело до този проблем, при положение, че месец вече работеха по тази схема и всичко беше окей, а сега всякаш контакта нито в моята стая, нито в другата може да се справи с напрежението и ако пусна всичко да работи, уредите се изключват. И да отбележа, не знам дали е важно, но светлината на разклонителя, никога не спира да работи, тоест има токоподаване, но не достатъчно явно за да захрани уредите. Та моля, някой да каже причина евентуална и редно ли е да взема някакви мерки ? И да не би да имаме проблем с токозахранването все пак, може би токоподаването от чез нещо, не е като хората ддз ?
krasi92 - майстор
Калпав разклонител най вероятно.
moimoimoi - майстор
не са му стегнати клемите на разклонителя или на щепсела
kozl - майстор
Ха :shock: Да не би разклонителя да е с термична защита :? В офиса разни разклонители. Два от тях имат термична защита, но това го разбрах в последствие като включих отоплителна "духалка" 2 kW, едновременно с принтера. Само печката работи на 2 kW-та. Печка на първа степен 1kW и принтер работят безпроблемно. И като изключи, доде пак включи, доста време минава. Явно требе да изстине защитата. Като се окислят клемите и защита почва по-лесно да загрява, това пък може да е обяснение защо като нов разклонителя е позволявал съвместната работа на уредите.
Така де прочети какво пише на разклонителя или прикачи снимка.
lov - майстор
Айде и аз да поврачувам. Китайски разклонител с 5 ампера максимален ток. А може и по малко защото те китайските ампери не са като нашите. :lol: И от претоварването вътре вече е станало мазало. След още малко издевателстване над него ще почне да пуши и мирише. :-D
dezdemonzz - помощник
lov написа:
Айде и аз да поврачувам. Китайски разклонител с 5 ампера максимален ток. А може и по малко защото те китайските ампери не са като нашите. :lol: И от претоварването вътре вече е станало мазало. След още малко издевателстване над него ще почне да пуши и мирише. :-D

Това е разклонителя и е на 3 месеца може би, но не се бях сетил за него. В момента нямам друг, но ще намеря и ще тествам тези дни. Ще пиша в темата, когато съм готов, мерси. http://plesio.bg/zashtitni-razkloniteli ... 85840.html
hidrazin - майстор
dezdemonzz написа:
Това е разклонителя и е на 3 месеца може би, но не се бях сетил за него. В момента нямам друг, но ще намеря и ще тествам тези дни.
Кво тестване, кво сещане като е необходимо само да се чете!!!
А четенето е нещо което днешно време българите са забравили как се прави.
Ми то на разклонителя отгоре си е написано като за малоумници с бяла боя на черен фон:
Master socket Max. 550W
Slave socket Max. 1700W
Това не разклонител за печки а за разни тутурутки.
И вместо някой да вземе да прочете, почва един рев из форумите все едно някой е длъжен да чете вместо тях.
:partyman:
preslav - майстор
Не знам за какво е врътката "threshold", но по-добре не си играй с нея. Включи си всички малки консуматори (компютър, монитор, принтер, нощна лампа и т.н.) в разклонителя, а печката включи в самостоятелен контакт.
kozl - майстор
Този мисля е с термична защита. Но като изключи има едно червено бутонче дека требе да се натиска, за да се възстанови защитата.
Сега погледнах офисния - 10А. Лау. Печката е 2 киловата, ама принтеро е много тежък и немой да го местим, за тва нема табела да прочета. То е проверено печка на 2 и принтер - изключва. За това печката или на 1 или в друг разклонител.
То същата работа га съпружката ме вика в нейния офис, щото като включели печката на 2 и нещо почва да пищи. Аз отивам да вида и :shock: почвам аз да пища. Они ръгнали печката в червените контакти :evil: и печката работи през UPS-са :lol: А он се мръщи и пищи. :-D
Ей с тези печки много приключения. :roll:

Тема "Печката ми се изключва сама" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: