• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте, сдобрех се преди броени дни с въпросната горелка Bisolid GP 32_B Rev3 втора ръка.
Присадих я на Виадрус U22C но останових следния недостатък. Когато горелкта работи всичко е екстра,
след оптимизация на настройките модулира перфектно, гори средно (25кг. за 24ч. при отоплявани 100 кв.м. къща (тавани на 2.80)),
но забелязах следния проблем от който търпя загуби в разхода. Когато горелката премине в режим stop (изчаква следващо палене)
вентилатора работи на 100% (220V) докато при работа в модулацията си сменя режимите нормално, но през цялото време в което е на
stop работи на максимална скорост с което бързо изстудява горивната камера. Въпроса ми е някой сблъсквал ли се е с този проблем,
или някой има ли подобна горелка-така ли си е фабрично заложено или моята е с проблем. Опитах да променя настройките в сервизното
меню като на опция Stage Stop/time_vent. задавам различни стойности, но промяна никаква. Опитах управление със стаен термостат и по темперетура на водата, но промяна няма. Помагайте 8-[
Makro - напреднал
когато горелката изключи по температура или по стаен термостат , вентилатора продължава да работи още 25 минути. Това е заложено фабрично и не може да се променя. Така е при всички горелки от тази серия.
100% си прав колега, преди малко ми отговориха и от производителя на горелката, понеже им бях писал.
А знае ли някой дали това време е заложено като програмиран код на управлението или се управлява от
някое времезакъснително реле да речем което мога да подменя. До сега не съм се замислял, но сега
мис тана фикс идея да намаля това време, че като се замисля за 25 минути ми се охлажда доста излишно
системата, отгоре на всичко и помпата ми е по мощна и връща водата с 2 градуса разлика та охлаждам не
само камерата но и водата в цялата система.
Ако има начин да се коригира ще е супер иначе скъпото решение е ясно друго управление (нутрела примерно) около 200лв.
Да споделя нещо примитивно което измислих, ще избегна студения въздух който е недостатък на тази горелка и мисля че ще доведе до икономия и след някоя седмица като ми пристигнат частите ще опитам.
Та мисълта ми е следната следната тези дни - темперетура около 0 градуса съм направил настройки при които при зададена темперетура
на водата 50 градуса котела работи в модулация средно 4 часа почива не повече от 1 час (през 25-минути от които вентилатора набутва студения въздух и охлажда камерата) и при тези условия в къщата е 22 градуса навсякъде.
За да избегна гасенето и 25-те минути студен въздух вземам 3 времеви релета. № 1 е подобен модел на седмичните които се забождат в контакта за управление на електроуреди което настройвам да работи 4.00 ч.,включва реле №1 и се подава 220V на горелката при което тя започва да духа студен въздух(така е фабрично), при включването на релето се задействат и реле №2 и №3 , които са свързани последователно към ключа за палене на горелката. Реле №2 е закъснително и е настроено на 1 минута закъснение и прави контакт (целта е при подаване на 220V системата да стартира и след 1 минута да се пусне ключето на горелката за стариране), в същото време реле №2 е стартирало и отброява 3.59 ч. и преди да е свършил пълния цикъл на горелката за да се изключи сама да речем на 1-3 градуса преди прага реле №3 подава команда на ключа за изключване в този момент турбината започва да духа 1 минута докато доизгори евентуално останалите пелети и когато станат точно 4.00 ч. реле №1 гаси системата. Всичко се повтара след избран период от време от първото реле. При бъдещо падане на темперетурите просто ще увелича градусите на водата и мисля че ще запазя в общи линии цикъла и темперетурата в стаите. Зор ще видя докато настроя нещата но мисля че ще се получи :partyman:
naskov - майстор
Що не звъннеш един телефон на Интиел да се разберете да ти пренастроят платката. Много са отзивчиви хората.
Писах им, предполагам съм намерил правилния сайт в гр. Поморие. Сега ще чакам отговор :rolleyes:
filmatoplo - майстор
Дано нещо стане ,едва ли ,имал съм проблем с управление и горелката карах там ,смениха уж тва онова но като я пуснах нищо .Оправи се с управление Натутрела- още работи без никакви ядове май трети сезон започва.горелка бисолид.
filmatoplo написа:
Дано нещо стане ,едва ли ,имал съм проблем с управление и горелката карах там ,смениха уж тва онова но като я пуснах нищо .Оправи се с управление Натутрела- още работи без никакви ядове май трети сезон започва.горелка бисолид.
То ясно, че ще се реши, по някакъв начин, проблемът.
Кофти е да си направиш подарък за Нова година и да мислиш как да го ашладисваш.
filmatoplo - майстор
На Интиелското управление май му разбира само производителя ,то айде това но и се поврежда още влошава нещата.Нали ви казвам - ходя там лично ,задавам въпроси ,получавам някакви отговори които почти не мога да приложа и това е ,колко време ще отнемеш от времето на човека в офиса на завода .Аз лично не мога да направя разлика кога не си успял с настройките или има повреда по управлението - понякога е двете едновременно.Отказах се от Бисолида за ради това .Повечето хора включват горелките ,налучкеат нещо което ги задоволява и си карат и харесват горелката ,но заянати ли се веднъж - край няма оправяне .Човека ще пише какво се случва .
След две километрични писма в които представител на инитиел (жив да е Тодоров от инитиел) се опита да ми помогне, като ми обясни някакъв цикъл в който влиза горелката породен от настройките на "last burn" и "time vent". Като прочетох обясненията няколко пъти за да си ги изясня и се прибрах в нас реших да опитам промяна и на настройката "last burn" в менюто "STOP". До момента бях променял само "time vent" като го асоциирах време за вентилация в режим стоп и дори на 0 вентилатора не спираше. Но в момента в който направих "last burn" на 60s нещата се оправиха и вентилатора гасне след 2 минути след като фотосензора изпише 0. Оказа се че може би под фабрично заложено (както ми отговориха от производителя) сигурно са имали в предвид настройките а не програмирането на модула което не може да се бара.
  • 1
  • 2

Тема "Горелка Bisolid GP 32_B Rev3" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: