Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
maya1 - специалист
Уших си щори от бял плюш и засега ще ги сложа на стар механизъм от едновремешните щори къде се навиваха с върви. Проблема е че Е ПВЦ а не дърво. Баща ми крещи и не е сигурен как се прави за да не излезе кукичката от ПВЦто. Нещо като идея.
ЕМи как ги слагат тези ролетните и другите щори. Нещо с болтове ли да е????Моля ви кажете ми
velsi - Почетен майстор
Винтове за дърво ще ти свършат работа. Тези за ПВЦ са с малко по-едра стъпка, но и за дърво стават. И да не са много дълги. 10 мм са достатъчно да се навият в дограмата.
Цецо - специалист
В няколко сайта на фирми эа производство на щори прочетох,че ПВЦ дограмата не трябва да се дупчи при окачване на щори.Закрепването трябва да е върху държачите на стъклопакета.Ако някой знае повече по въпроса да каже.Конкретно предстой ми окачване на хоризонтални щори.
velsi - Почетен майстор
На самата дограма нищо и няма. А държачите обикновено са заоблени и може и да не ти паснат. Монтирал съм стотици щори и винаги съм ги завивал директно е дограмата.
Цецо - специалист
Ето и друг начин на закрепване.

Прикачен файл

ScreenShot010 (800 x 600).jpg
ScreenShot010 (800 x 600).jpg (110.87 KиБ) Видяна 4180 пъти
Харалампи - специалист
Вервай на Велси. Той ги разбира тези работи. Не виждам какво ще и повредиш на дограмата с видите. Ми нали имаш отводнителни отвори. Те да не би да повреждат профила.

Лошото е че ако решиш да променяш нещо в щорите ще останат дупки. Сигурно ще трябва да сложиш тапички.
griffin - майстор
Нашите щори хората са пробили пласмасовите шини които задържат стъклопакето, но то зависи дали ще ти е удобно така, иначе ако пробиеш самата дограма също не е страшно просто ако в последствие махнеш щорите ще трябва да запълваш дупките с бял силикон :-), но ако можеш наистина дупчи лайсните за закрепването на стъклопакета внимателно защото те поне лесно могат да се подменят в сравнение с дограмата :-)
Успех

Тема "Какво се завива в ПВЦ да окача щори?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: