• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
johnityy - напреднал
Днес като станах нямах ток и взех да проверявам какво става. На входа на апартаментното табло на главния предпазител имах 170 В и се почудих какво става. Звъннах на енерго дружеството и се оказа че не съм си платил тока - платих го и се оправи. Въпросът ми е защо я има тази отечка от 170 В , като трябва да ги няма като ми е спрян тока. На какво се дължи? От лоша нула на енергото възможно ли е?
iliya_i - майстор
170 волта си мерил, при положение, че нама включен никакъв консуматор. Ако включиш примерно една печка или крушка (с жичка) положението ще се промени коренно. Индуктиране на потенциал в проводник (който не е свързан никъде). Явлението се нарича електромагнитна индукция.
Hoвoceлckи - майстор
Какво е било включено - питащият може би ще ни каже? Може да повтори меренето като си свали "видимия". Може да включи след това някой сериозен консуматор, пак да премери и да ни каже какво се е случило :)
johnityy - напреднал
На входа на главния предпазител меря и то при свален предпазител - за каква консумация мш говорите?! Стига сте се излагали!
Hoвoceлckи - майстор
johnityy написа:
На входа на главния предпазител меря и то при свален предпазител - за каква консумация мш говорите?! Стига сте се излагали!
Консуматори. Те "окъсяват" нищожния ток (от индукция) показващ на уреда ти 170V.
fox_vt - майстор
Ако електромера е от онези със дистанционно изключване,то как се изключва тока, с реле електронен елемент и дали само фазата изключва или и двете линии.
iliya_i - майстор
fox_vt написа:
Ако електромера е от онези със дистанционно изключване,то как се изключва тока, с реле електронен елемент и дали само фазата изключва или и двете линии.
Нулата не минава през електромера, а само е свързана към него. А разединяването е задължително механично. Инъче ще утрепят някого.
valentino76bs - майстор
iliya_i написа:
А разединяването е задължително механично. Инъче ще утрепят някого.
Какво означава това?Интересен въпрос зададе ФОКС?Каква е комутацията вътре в електромера?
При нас тука в мангалския квартал като стане късо в някоя къща и изключва нещо си не зная какво) в таблото което е на стълб и има сот и след около 30 минути само се възстановява.
iliya_i - майстор
Кое не е ясно? Реле с въздушна междина в сонтакта.
  • 1
  • 2

Тема "Странен въпрос?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: