Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
ivantt - помощник
У дома къщата ни е боядисвана/външно/ с години със "постна"/не знам какво означава/ боя. Искам да я боядисам с нещо по-практично без особени инвестиции и без къртене на стара мазилка. Имате ли предложение как да стане това? Какво е това "латекс на варова основа"? Мисля, че "постната" боя е варов разтвор със оцветител, но не съм 100% сигурен. Може ли да се комбинира грунд и след това латекс на "варова основа"?
lyki - специалист
Постната или варова боя си е чиста изсъхнала вар, или прах.
Ако прокараш длан по мазилката и ръката ти се изцапа с цвета на стената няма да стане с каквито и да са латекси и фасадни бои без да се премахне някак си прахта или да се запечата с някакъв грунд.
Латекса, както личи и от името му при изсъхване образува една тънка гъвкава ципичка, която ако се нанесе върху здрава основа се залепя, но нанесена върху прашна или замърсена основа просто се отлепя след време.
KIBRIT - специалист
lyki,това означава ли,че ако тавана е с Винервайс,ще трябва първо да се измие/махне/,и тогава да се мисли за грунд и латекс ?
lyki - специалист
KIBRIT написа:
lyki,това означава ли,че ако тавана е с Винервайс,ще трябва първо да се измие/махне/,и тогава да се мисли за грунд и латекс ?
Аз за такова биядисване само с винервайс не съм чувал,понякога във варовия разтвар за по голяма белота се слага цинквайс,което е по различно . Задължително е само да няма прах или боя на прахова основа ,в някои от случаите точно грунда е слоя който влиза в заимодействия с праховите частици и създава благоприятна основа за латекса.
bugsbunni - специалист
Това съм го оттренирал и системата е следната :

1. Мокриш стената

2.Преди да е исъхнала взимаш една шпакла и търкаш докато падне боята.

3. Грундираш и евентуално ако има нужда корегираш с кит , гипс или каквото решиш

4. Боядисваш

Успех

Тема "Нова боя върху "постна"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: