Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Atanas66 - помощник
Здравейте , имам акумолираща печка изгрев която работи с трифазен ток . Искам да я махна , но захранващият (трифазен) кабел е вързан за ел мрежата на много неудобно място и трябва да правя голямо разместване. Та се чудя дали мога да откача кабела само от печката и към него да вържа обикновен контакт ? #-o И ако може да обясните как аджеба трябва да стане ?
Последна промяна от Atanas66 на пет окт 05, 2018 9:03 pm, променено общо 2 пъти.
plamen6703 - майстор
Наско, никой не ти знае силите и възможностите, че да ти каже дали можеш или не можеш.
Сам прецени дали ще се справиш, не е нещо невъзможно, но нито се вижда какво искаш да направиш, нито се знае какви са възможностите на място.
Сигурно някои от форумните гадатели ще се включат с гадаене, но като цяло е несериозно да се отговаря на такива хипотетични въпроси! :partyman:
hidrazin - майстор
пет окт 05, 2018 8:40 pmAtanas66 написа:
Та се чудя дали мога да откача кабела само от печката и към него да вържа обикновен контакт ?
Не може. По-точно ти не можеш.
Относно форумните гадатели - вече са на лице:
- втори пост, първи гадател, първи коридор...
:partyman:
Atanas66 - помощник
Първо никъде не съм уточнил дали аз ще го правя . Просто питам дали може ! И как става ! :partyman: =D>
vlax - майстор
пет окт 05, 2018 9:08 pmAtanas66 написа:
Първо никъде не съм уточнил дали аз ще го правя . Просто питам дали може ! И как става ! :partyman: =D>
Това трифазно захранване ще ти трябва ли в бъдеще?
shadow__01 - майстор
Начин има. (почти) всеки ел. техник ще ти го направи. Само трябва си купиш контакт.
shotik - майстор
В нарушаване на много от правилата по строежи, електропроводи, водопроводи и др, се правят много неща, повечето от тях опасни !
Може и ти да направиш контакт, като изолираш две фази и на една и нулата да направиш контакта.

НО !

Твърде опасно , защото в останалите два кабела ще има ток и някой , който не знае какво е правено , има опасност да се стигне до пожар и дори и смъртен случай !

За да избегнеш такива нещастия, размести и откачи кабела, защити тази зона от пряк достъп при разместени мебели, за да си спокоен и да нямаш главоболия, за които един ден може да съжаляваш , но тогава ще е късно !
vlax - майстор
пет окт 05, 2018 9:15 pmAtanas66 написа:
(До Vlax) Не .☺
Тогава викни някой,който разбира от токове,разкачаш до и от ел таблото и закриване на партидата. :partyman:
Atanas66 - помощник
Аз съм я свързвал тая печка ☺ ! Явно ще пада местене !! ☺
Последна промяна от Atanas66 на пет окт 05, 2018 9:50 pm, променено общо 2 пъти.

Тема "Трифазен кабел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: